Acum vreo 2 săptămâni, la un articol, cineva spunea că el nu ar mânca ceva scârbos sub nici o formă, indiferent cât de foame i-ar fi. Am râs, gândindu-mă cu drag la Bear Grylls și felul său în care își iubește femeia în toate zilele lunii.

Tinere cavaler, dacă consideri că nu ai mânca ceva ce, în teorie îți aduce energie în organism, înseamnă că nu ai flămânzit suficient. Hai să vă zic care era meniul unui pompier și din ce era el alcătuit.

Dimineața aveai o cană, O CANĂ de ceai, o felie de pâine, o pătrățică de unt tăiată în patru (da, pătrățica aia care nu îți ajunge ție să o întinzi dimineața la hotel, noi o împărțeam în 4) și o linguriță de gem.

La ora 11 primeam gustarea, o felie de pâine unsă cu pateu sau cu o feliuță transparentă de brânză.

Masa de prânz era în jurul orei 15 și consista din 2 feluri de mâncare. Ciorbă de ceva și mâncare de fasole sau mâncare de orez.

De menționat că până la acea oră, tu făcusei deja câțiva kilometri în fugă, cu furtune și alte mizerii, făcusei sute de flotări sau sărisei sute de garduri, ferindu-te de diverse aviații inamice.

Revenind.
Știți cum arată un gândac în mâncarea de fasole? Nu arată, pentru că gândacii se embeduiesc în boabele de fasole. Iar la fiert se destind și le apar piciorușe prin partea aceea curbată de la interior.
Știți cum arată un vierme în orez? Pentru că orezul nu face gândaci, ci viermi mari, inelați, aproape cât un bob de orez. Arată a vierme, alb și inelat, dar în general nu îl vezi dacât dacă e poziționat cu capul în sus, altfel arată ca orezul.

La început nu am putut să mănânc nimic la masa de prânz. Unii au vomitat când au văzut prima oară așa ceva. Alții s-au prins de șmecherie, au făcut rost de viermi și când colegul de masă se uita în altă parte, i-l strecurau în farfurie. Puah, băi, ai un vierme mare în mâncare, o mai mănânci? Nu o mai mâncai, iar tipul cu stomacul tare mânca porție dublă. Sau triplă.

După vreo 4-5 zile, când am început să simt că înnebunesc de foame, am închis ochii și am mâncat. Și gândacii din fasole, și viermii din orez. Nu se simte nici un gust. Dimpotrivă, e cărniță bună, cu proteine.

Singurii viermi care nu îi mâncam erau cei din salata de la friptura de seară, adică o talpă zgârcioasă, servită cu salată de varză. Varză nespălată, plină cu viermi, gândaci de colorado și alte buburuze. Oricum niciodată nu mi-a plăcut salata.

A nu se înțelege că acum aș putea mânca precum Bear Grylls. Dimpotrivă, când am venit din armată, câțiva ani nu am putut mânca balastru (orez) sub nici o formă. Nu pot mânca nici o mâncare ce conține cimbru uscat, pentru că seamănă cu gândăceii. Nu bag în gură boaba de fasole, până nu o verific că e intactă. Și altele.

Ideea e că, dacă ți-e suficient de foame, mănânci orice.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.