Salut Cetin,

Apelez la tine și la comunitatea ta pentru a reclama o chestie care mi se pare gravă și, care, din păcate, se întâmplă tot mai des.

Eram astăzi la benzinăria MOL de la Coposu ( pentru cei din afara capitalei, e fix la Piața Unirii), la coadă să plătesc combustibulul. În fața mea două fete, nu aveau mai mult de 16 ani, garantat, care aveau coduri de HEETS. Și care au mers la casă și au luat HEETS, cu coduri sau cum le-or fi luat ei.

Informația este verificabilă, tranzacția mea spune că la ora 12:10:10.

Acum, întrebările mele sunt următoarele.

  1. Înțeleg că dispozitivul îl poate cumpăra oricine din orice magazin IQOS, dar înregimentarea în platforma aia care oferă coduri nu trebuie să facă o verificare pe baza de vârstă?
  2. Vânzarea de țigări minorilor reprezintă contravenție doar pentru țigările clasice, țigările astea e tutun încălzit, nu ars, nu se supun aceleași legislații?
  3. Există vreo statistică oficială cu numărul de amenzi date pentru vânzarea de țigări sau alcool către minori?
  4. Cum comentează grupul MOL codul lor de etică, publicat pe site-ul grupului, când știu că angajații lor vând țigări minorilor fără să tresară?


Și nu e cazul doar benzinăriilor MOL. E o plagă răspândită peste tot și deloc sancționată, liberul acces al minorilor la tutun.

Oare nu putem face nimic decât să asistăm neputincioși la înrolarea și ademenirea copiilor cu tot felul de dispozitive cu design fandosit și oferte super atractive? Poate chiar încurajarea lor să fumeze mai mult, prin promoții care nu ar trebui să se adreseze deloc minorilor?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.