Scris de M.S

În teorie, oamenii pe care îi iubești cel mai mult pe lume sunt proprii copii.
În practică, ei suferă cel mai mult de pe urma deciziilor neinspirate ale adulților aparținători. Ei sunt țintele în calea schimbului de săgeți dintre “mami” și “tati”. Ei sunt primii și cei mai grav răniți. Pentru că, nu-i așa?!, “tati” o articulează pe “nenorocită” prin copii, iar “mami” îl taxează pe “nemernic”, nelasându-l să-i vadă.

Și în unele cazuri, în cele mai nefericite dintre ele, după ce bătălia nu mai prezintă interes, copiii sunt abandonați în uitare, biete unelte nefolositoare. În exact aceste cazuri, părintele rămas cu copiii își asumă tot ce reprezintă creșterea lor: de la șters frunți asudate de febră, până la orice cheltuieli prilejuite de însăle existența.

Nu despre jelanie e vorba, despre răzbunare nici atat, dar oare nu credeți, boieri dumneavoastră, că cel responsabil de dat cu cardul ar trebui să fie și cel care ia deciziile? Oare nu drept pe lume ar fi ca, după toată stradania de a fi parinte unic (și mare stradanie e!), după toată alegerea între pâine și chirie, după toată viața de parinte, în care tu, ca individ te pierzi printre ședinte cu parinții, aparate dentare, grupuri de scoală, discuții cu doamna, marțișoare, doctor pediatru, desene animate, copii, copii, copii, oare nu ar fi cât de cât puțin drept să poți decide ce le e mai bine, fără ca legiuitorul să îți ceară acceptul unui strain, co-partener doar la concepție?!

Începusem prin a scrie: “Caut avocat de dreptul familiei. Unul bun. Unul excepțional. Unul care să înteleagă că ambiția adulților și bunăstarea copiilor sunt două lucruri distincte.”, Începusem să scriu asta și iaca, m-a luat valul să vă spun că nu se fac copii pentru că la bătrânețe v-ar putea fi sete. Sau că se întamplă. Sau ca să repare relații. Asa că vă rog eu: dacă nu ii vreti, măcar lăsați pe cel ce și-i asumă să își facă treaba liniștit. Pe a lui și pe a voastră!

P.S. Caut avocat de dreptul familiei. Unul bun. Unul excepțional. Unul care să înteleagă că ambiția adulților și bunăstarea copiilor sunt două lucruri distincte.

O mamă singură

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.