Dragă Cetin,

Te citesc de mulți, mulți ani. De comentat, am comentat mai puțin, însă „te citesc” zilnic și, apoi, dezbat cu soțul meu (cititor fidel și el al blogului) articolele citite.
Tu ai 3 copii (să fie sănătoși, dar și voi, părinții lor). Din ce am dedus, majoritatea cititorilor au copii sau vor avea.
Îți scriu deoarece în cadrul blocului unde stăm există o discuție în care sunt două tabere.
Subiectul este următorul: este normal ca un copil, indiferent dacă are 3 ani sau 10 ani, să facă pipi pe mașinile din parcare?
În ultimul timp, au fost surprinși copii de diferite vârste care asta făceau. Unii nu locuiesc în bloc.
O parte a vecinilor consideră că nu este normal acest lucru, părinții care ar trebui să îi supravegheze fiind mai ocupați cu bârfa și telefonul decât cu educarea și îngrijirea de nevoile copilului.
Cealaltă parte a vecinilor consideră că primii exagerează și că asta este, când copilul are nevoie să facă pipi, să facă unde îl trece. Argumentul suprem este tu nu ai copii sau tu nu ai doi copii ca mine, nu știi cum este este, ține-ți gura.
De ambele părți există atât vecini care au copii, cât și fără.
Voi, cei care aveți copii, ce părere aveți? Dar cei care nu aveți copii?
Un copil, indiferent de vârstă, poate face pipi pe mașini, trotuar, pereții blocurilor/caselor, deoarece nu poate să se țină până acasă sau până la o toaletă?