A început de ieri și cei de la Finestore zic că îl vor ține până pe 31 noiembrie. Sincer să fiu, mă gândesc că devine o idee bună o perioadă de reduceri pe termen lung, pentru finalul de an, dacă ținem cont de piedicile logistice externe magazinului, aglomerație, nervi și altele. Ce magazin își permite, bine, cine nu, nu. Aștept și alte opinii pe temă, mi se pare o discuție interesantă și chiar sunt curios de ce părere au și ceilalți, nu am stratificat nimic.

Ce aduce acest Black Friday? Cel mai important, 2000 de produse la preț redus, iar reducerile merg până la 68% (am găsit un produs redus cu 68%, acest Hotel Starlino Arancione Torino , un aperitiv interesant, cu cu gust fructat, citric, care merge pentru combinații cu tonic.

Ce vă recomand eu, a la le museau du cheval.

June Royal Pear & Cardamom
Distilat, infuzat și fabricat în Franța, colecția JUNE este făcută din ginul G’Vine, un gin francez realizat din struguri. JUNE Royal Pear and Cardamom este un deliciu natural de pere combinat cu cardamom, potolind setea, conferind o prospețime delicată și oferind o alternativă rafinată în cadrul pieței de ginuri fructate.

Masi Costasera Amarone Classico
Un reper pentru categoria Amarone, este un vin celebru, care face parte din aristocrația lumii vinicole italiene. Dacă vreți un vin roșu, FOARTE ROȘU, cu un gust fructat, dar și cu ușoare urme de cafea și cacao, acesta e vinul pentru petrecerile cu multe cărnuri și grătare.

Mont Blanc
Pentru cei care apreciază alcoolul în forma sa tare, dură, ardentă, Mont Blanc e o vodka franțuzească, din regiunea Angeac Champagne, făcută din grâul zonei, apa din Alpi și 5 distilări.

Shanky’s Whip Black Irish Whiskey Liqueur
La partea cu lichiorurile dulci, recunosc, mi-am bătut singur cuie în talpă, când am luat, mai demult, tot la Finestore, niște lichioruri diverse în casă și i-am deschis apetitul Lunei pentru ele. Și de atunci tot am diverse. Shanky’s Whip este un lichior irlandez care, deși are un nume dur, este, de fapt, extrem de jucăuș, cu aromă de caramele și unt, făcut din whisky irlandez, de o culoare închisă impecabilă. Dacă vreți să aveți fericire în familie, va fi apreciat, vă spun.

Gosset Grande Reserve Brut
Repetați după mine. Spumantele trebuie să fie Brut. Dacă sunt și Gosset, sigur, iată, cu atât mai bine. Pentru că în spatele lui Gosset Grande Reserve Brut este o întreagă inginerie de combinații de struguri și maturări pe perioade de ani de zile, totul pentru savoarea ACEEA de Brut.

Dictador 20 Ani
Am mai lăudat și recomandat Dictadorul pe aici. Este romul care, cred, se mulează cel mai bine pe gusturile mele și pe momentele când vreau să savurez doar un strop, cât să îmi ascută simțurile și să îmi dezmierde gustul. Amestecul de caramel și vanilie este fix acolo unde trebuie, este ușor, ușor afumat și poate și puțin condimentat.

Foss Marai Strada Di Guia 109 Prosecco Valdobbiadene DOCG Extra Dry
Un prosecco delicios, la un preț foarte bun, de savurat cu niște chestii adunate de prin mare sau niște brânză mucegăită, uitată într-un colț de cămară. Ce să vrei mai mult?

Frapin VSOP
Când am văzut pentru prima dată Frapin, am exclamat în minte că e un coniac perfect pentru cadouri, dat la medici, zile de naștere, chestii de astea. Pentru că prezentarea sa e excepțională, sticla, ambalajul exterior, totul arată ca o poveste de dragoste tip 50 shades of grey. Sigur, dacă nu dați cadouri, gustul fructat, cu aromă de portocală, o să fie ceea ce trebuie.

Casa Canevel Prosecco DOC Rose Brut
Casa Canevel e proseccoul acela potrivit pentru răcorire și sete. De cursă lungă, aromat și plăcut, poți pierde câteva ore cu el și singura ta grijă să fie să nu cumva să scapi să consumi cam mult, pentru că na, ai o vârstă și tu…

Vespa Raccontami Primitivo Di Manduria
Dacă sunteți adepții strugurilor Primitivo, acesta poate fi vinul care să vă fure. Strugurii primitivo îi știți sigur, îi mai vedeți prin vii, cei cu boabe mici și cu ciorchini mulți mulți și deși. Din ei se face vinul tip Primitivo, Vespa Raccontami fiind vinul ACELA primitivo, vin macerat pe pielițe, care îi dau culoarea roșie violet și învechire de un an în baricuri. Nu vă veți face de râs dacă mergeți în vizită cu o sticlă sau două, dimpotrivă, o să fiți un erou și o să lăsați impresia de cunoscător, oenolog și sibarit.

Cam astea sunt ideile și experiențele de moment pe care vreau să vi le transmit. Ce ar mai fi interesant de știut despre acest Black Friday finestorean:

– Livrarea este gratuită la comenzi de peste 199 de lei.
– Retur gratuit pentru 45 de zile, în cazul în care ați comandat chiar tot ce am recomandat și nu ați reușit să beți tot. Deși, cu un mic efort…
– Evident, livrarea va fi super rapidă, iar cei de la Finestore chiar vor să insiste pe acest subiect.

Nu vă bazați pe faptul că aaaaa, avem timp, lasă, că le iau mai încolo. Stocurile sunt limitate și, fiind sfârșit de an, aprovizionările nu se știe cum și când se fac. Vă place ceva, luați-l, că tempus fugit, ca și productum.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.