Aici e o discuție foarte interesantă despre măgăria făcută de cel.ro unui client. Dar nu asta mă face să scriu, ci altceva.
Toți, sau aproape toți comentatorii sunt revoltați că firmele de curierat nu te lasă să vezi ce e în pachet înainte de a da banii ramburs.

Păi hai să vedem niște cazuri ipotetice.
Să presupunem că ești prieten cu curierul, sau că te împrietenești ușor sau știi să dai șpagă. Ce te oprește să iei produsul, să închizi cutia și să reclami lipsa ipadului, de exemplu? Curierul face proces verbal, lipsa se constată și cam aia e, nu?

Ce te oprește, în aceeași situație, să pui înaăuntru un ipad vechi și să spui că așa ți-a venit? Sau și mai miștok.

Ce îl oprește pe curier să facă asta înainte de a ajunge la tine, tu să constați lipsa, se face retur, curierul rămâne cu produsul, tu primești altul și uite-așa, magazinul rămâne cu buza umflată?

Alegi să cumperi de pe net, ai avantaje, dar și riscuri. Priești 10 zile în care poți returna produsul, dar trebuie să te și conformezi plății ramburs. Primești un preț mai mic, dar poți avea ghinionul să primești un ipad spart, dacă iei de la cel.ro. Și tot așa.

Ideea e că, dacă ai cumpărat un produs, trebuie să îl plătești. Curierul nu are nici o vină față de tine, el și-a făcut treaba, adică ți-a livrat pachetul. Mai departe tu trebuie să te descurci.

De exemplu, mie curierul de la fan curier (e posibil să fi fost altă firmă, deși mă îndoiesc, emag parcă cu FC livrează) nu a vrut să îmi semneze procesul verbal de recepție al mașinii de spălat vase. Mi-a explicat doct că ăia e magazin pe internet și se ocupă ei de tot. Puteam să îl frec puțin, dar mi-a fost indiferent, ai și avantaje ca alpha lister.

Totuși, mi-am asumat un risc. Privit altfel, ce puteam să fac, să îl pun pe ăla să aștepte, să vadă că mașina funcționează? Nu. Am 10 zile în care pot returna produsul, l-am luat la un preț special, deci asta e, îmi asum riscul.

PS: E de remarcat cum au tratat problema cei de la cel.ro, magazin cu vânzări de 10 milioane euro. Marș mă, tu ești plătit să dai în noi de ăia de la emag.
Exemplar PR, corect?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.