cluj

Cea mai frumoasă capitală europeană în care am fost a fost Praga. Recunosc spășit, nu am ajuns la Roma, nu am termen de comparație, mi s-a spus că e miezul din Fanta. Dar Praga a fost, pentru mine, o revelație despre cum poate fi un oraș european fost comunist, dar în același timp plin de istorie, cosmopolit dar prins undeva, în timp, acolo unde cavaleri îmbrăcați în oțel încrucișează lănci în onoarea unor domnițe.

Așa. Știți care e primul lucru pe care îl faci când aterizezi în Cehia? Iei un ghid turistic al Pragăi. Un ghid turistic care îți arată cum ajungi la Praga, care sunt mijloacele de transport în comun, prețurile, diversele abonamente, firme de taxi recomandate, locuri unde se mănâncă, hoteluri și hosteluri, chestii de astea simple.

Să vă spun că pe internet găsești ABSOLUT ORICE despre Praga? Că au un site unde găsești toate informațiile posibile de care ai avea nevoie, locuri, mâncare, cazare, frumos structurate ușor aranjate?

Autorităţile clujene au pornit cu stângul pregătirile pentru statutul de Capitala Europeană a Tineretului. Vor să atragă zeci de mii de turişti din străinătate, dar nu s-au gândit că trebuie să le ofere acestora, în primul rând, informaţii simple: cum pot ajunge la Cluj, de exemplu, şi unde s-ar putea caza.

Pentru că ardelenii noștri au strâns toți neuronii pe care îi aveau disponibili la un moment dat și s-au gândit astfel:

Organizatorii spun însă că strategia lor este alta. Întâi le arată turiştilor ce îi aşteaptă la Cluj-Napoca şi abia peste câteva săptămâni le vor oferi şi informaţii despre oraş.

Am râs cu lacrimi. Deci care e strategia? Nu, serios, deci întâi vă explicăm ce găsiți pe aici și, mai încolo, eventual, poate vă spunem și unde îl găsiți. Asta e strategia? Un fel de lansare windows, azi anunțăm lansarea și peste 6 luni lansăm produsul, când nimeni nu îl mai ține minte și, în general, nimeni nu mai e interesat?

Un fel de teasing, nu?