Am văzut, săptămâna trecută, un clip “funny” în care niște țărani din românistan râdeau de un tip care mergea pe bicicletă, pe frig, și îi urlau pe geamul mașinii Ai greșit anotimpul, băiatul meu.

Oamenii de aici, comparați cu românii, au foarte mulți bani. Cheltuielile, în orașele mici, sunt aproximativ la nivel de românia, doar că veniturile micuțe încep de la 1600-1800 E pe lună, asta pentru joburile gen femeie la curățenie. Un om normal câștigă în jur de 2000+, pentru că acesta e palierul de venituri. Desigur, lucrurile se schimbă în metropole, unde prețurile la chirii încep să se apropie de cele din Florești, Cluj.

Mă gândeam la asta, cu milă, văzând hoardele de biciclete din fața gării. Astăzi, în orașul Landshut. Afară erau -4 grade. Pe vreme de genul ăsta, firea închidea școlile.

Vă dați seama cum era dacă faza asta exista în românia? Cât se râdea de săracii ăia care nu au bani să meargă cu mașina personală și vin cu bicicleta, pe frigul ăsta? Săracilor, nu aveți bani, huo!

Bine, ce e cert este că în Landshut nu sunt români, altfel numărul bicicletelor scădea (majoritatea erau neasigurate), iar olx sau lajumate se umpleau de anunțuri cu Vând bicicletă ieftină, aproape nefolosită.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.