Articol scris de Cel mai misto tip din Romania

Cea mai frumoasa parte a oricarui turneu final este atmosfera din afara stadionului. Sa vezi olandezi bucurandu-se la o bere si putinii rusi ramasi in afara arenei, in fata ecranelor uriase. A fost Olanda, echipa pe care toata lumea o vedea castigatoarea Europenelor. O echipa “mare” in grupe, care isi facea calcule dac-ar fi mai bine sa intalneasca Romania, Italia sau Franta in semifinale.

Uite ca socoteala de-acasa nu se potriveste cu cea din targ. Fotbalul modern nu mai accepta doar echipe mari. De fapt, nu mai exista echipe mici. Iar la nivelul asta oricine poate castiga, numai Romania nu. Romanii prezenti acolo s-au distrat, au vazut fotbal si-au facut bani. De ce bani? Zilele trecute vedeam la TV un oradean care-a facut 3000 € in ziua meciului Olanda – Romania. Omul spunea ca asta face si-n tara, de ce n-ar face-o oriunde? Bisnita nene si distractie mai presus de bisnita.

Olandezii stiu sa se distreze. Au venit 100000, desi la un meci nu puteau intra mai mult de 25-30 mii. Au facut spectacol si pe teren si-n afara lui. Va dati seama astfel ce-ar insemna de-acum inainte un campionat european fara Olanda. Bani mai putin, hoteluri mai goale si un fotbal mai sarac. Chiar daca nationala a plecat acasa, sunt sigur ca dintre suporteri au mai ramas acolo … doar ca au un gust amar.

O amica prezenta in ziua meciului Olanda-Rusia la Basel imi spunea ca portocalii sunt nebuni, ca n-au nicio jena in a-si arata posterioarele in fata tuturor, si c-ar fi in stare sa mearga si la cucu’ gol prin multimea din campusuri. Efectele unei libertati sporite in tara lor. Doar ca pasnici si mult mai diferiti de fanii englezi.

Daca romanii s-au batut intre ei chiar aici, in “casa” lor, pentru ca nu au putut accepta o realitate … n-as vrea sa-mi imaginez ce s-ar fi intamplat daca 100000 de romani ar fi fost prezenti in Austria si Elvetia. Cred ca bunul simt se pretuieste mai mult in afara granitelor decat in tara ta, cand de fapt ar trebui sa fie invers. De ce sa ne scoatem ochii ca chiorii pentru niste “incompetenti”? Ne dau cumva ei de mancare si de baut?

Asta-i diferenta dintre suporterul roman si orice alt suporter. Civilizatia.

Cea mai mare oferta de pariuri pentru Euro cu peste 1,000 de evenimente, plus 2 promotii exclusive pentru clientii romani, cu premii de peste 2,000€.