Nu știu sigur dacă e din cauză că am mai avansat în vârstă FOARTE PUȚIN sau, pur și simplu, am gusturi bune la cinematografie și chiar nu sunt adeptul expresiilor cu PE VREMEA MEA, PĂSĂRICA ERA ORIZONTALĂ, dar mi se face dor de cinematografia din urmă cu mai mulți ani, cea care nu era chiar atât de aproape de realismul ce se practică astăzi.

Am reacționat negativ când l-au transformat pe James Bond și l-auu adus la nivelul celui jucat de Daniel Craig. În opinia mea, Bond trebuia să fie ca cel jucat de înaintașii lui Craig, funny, misterios, pastișând seriozitatea și frizând ridicolul de multe ori. Pentru că între un Bond care flirtează cu Moneypenny și o sexează pe Halle Berry și un Bond care ia noduri de frânghie de corabie în coaie și rezistă stoic, eu îl aleg pe primul, ambele sunt la fel de necredibile, dar măcar primul este haios și relaxat nu vrea să dea o aură de seriozitate unei povestiri asumate cu spioni.

La fel de negativ am reacționat și la batmanul lui Christian Bale. Ok, am înțeles, dark, grimm și tot restul, dar indiferent cât de realist te-ai chinnui să îl faci, vorbim despre un nene cu chiloții peste pantaloni care salvează orașul de bad guys. Prefer de 1000 de ori batmanyy lui Keaton sau Clooney, cele cu Cat Woman jucată de Michelle Pfeiffer și Pinguinul lui Danny de Vito. Cât de tare a fost 2Face a lui Tommy Lee Jones, sau Mr. Nigma lui Ace Ventura. Pentru că e vorba de o poveste, de niște benzi desenate, nu am nevoie să îmi arăți că ar putea deveni realist, pentru că nu ar putea. Eu am nevoie să simt că e o poveste, să regăsesc personajele care sunt la baza poveștii, vreau să îl văd pe Arnold jucând prost pe Iceman și pe Uma Thurman sărutând cu buze otrăvite.

Serios, vreau să văd eroii principali cum beau la volan, cu o mare durere în cur față de PC și educația copiilor americani, care nu au voie să vadă cum se beau sau fumează, dar au voie să se ducă să ucidă civili în Siria de la 16 ani. Aș dori să văd niște polițiști care au gâdilici pe trăgaci și împușcă tot în jur, nu doar rasa albă, pentru că ar da semnal negativ să împuști negri. Aș vrea să mai văd un film care nu are obligatoriu albi, asiatici, negri, minim 50% femei și neapărat un cuplu gay care se pipăie pe cur în drum.

Vreau să văd din nou filme în care eroul principal trage cu pistolul până se plictisește și nimeni nu se ocupă să îl pună să reîncarce sau să îl arunce nervos, pentru că a terminat gloanțele. Mi-e dor de Kung Fu Hustle și de niște lupte care nu se bazează pe parkour, ci pe good old slow motion și cabluri atârnate de tavan. Plus, unde sunt cei care, înainte, prin toate cadrele, plimbau un geam de ăla uriaș, spart inevitabil de cinevA? Sau homleșii care se încălzeau la focuri din butoaie de tablă? Nu mai exist[ tarabe cu fructe în care să intri cu mașina, ca în filmele cu Chicky Chan?

ȘI SĂ NU MĂ PORNESC CU JACKIE CHAN, DA??

Și da, nu îmi place pr0nul 4k, vreau să rămână și niște mister, nu să pot număra porii de pe glandul tipului.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.