CÂnd am ajuns prima oară în UK, nu mai țin minte exact când în octombrie, era ceva sărbătoare a eroilor, țineau o floare în piept toți, ne-am dus la IKEA, unde era totul pregătit pentru crăciuni. Brazi, beteală, globuri, totul era cu o aură de happy happy joy joy. Dar ce era complet neașteptat era că oamenii, prin magazin, se salutau cu Merry Christmas.

Flashback la românia anilor 2022.
Toți românii, pe internet și aiurea, se declară revoltați de faptul că deja sunt brazi de crăciun peste tot, că oamenii și-au făcut inclusiv acasă brazi, că ne batem joc de sărbătoare, că ce sens mai are atunci crăciunul, dacă noi îl sărbătorim cu 2 luni mai devreme.

Menuților, ar trebui să vă fie ușor rușine de retrogradismul manifest pe care îl afișați. Pentru majoritatea dintre noi, ca sărbătoare religioasă, nu înseamnă nimic, nici saturnaliile, nici așa zisa naștere al unui mic ovrei alb, cu plete lungi și ochi albaștri. Vrem doar ca viața să aibă micile ei satisfacții, de aceea ne place să marcăm sărbătorile populare. Se bucură copiii, e totul mai haios, mai pe biness, oamenii se simt mai bine dispuși și au o stare mai plăcută în suflet.

Doar voi sunteți morocănoși, că se distruge esența crăciunului.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.