Ieri, la senat, a fost adoptat un proiect de lege, propus de o liberală, Carmen Hărău, proiect care majorează niște amenzi și instituie altele, întru desăvârșirea cetățeanului romulan.

Desigur, pentru oricine, mărirea amenzilor este un lucru bun, iată, în sfârșit se mișcă ceva. Deși, în românia, nu cuantumul amenzilor este problema, pentru că deja sunt foarte mari, ci de capacitatea organelor de ordine de a le da și de le încasa, ulterior.

Dar să citim puțin printre rânduri, în lumina statului totalitar ce va să vină.

De asemenea, săvârşirea în public de gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora sau aruncarea asupra unei persoane sau construcţii cu obiecte de orice fel, cu substanţe inflamante, iritant-lacrimogene, cu efect paralizant, corosive sau care murdăresc, dacă nu au rezultat vătămări ale integrităţii corporale ori pagube materiale, se produc în instituţii de învăţământ, sănătate ori destinate ocrotirii speciale a unor categorii de persoane defavorizate, sancţiunile aplicabile în prezent, 1.000 lei – 3.000 lei, vor fi majorate, sumele prevăzute în proiectul liberalilor fiind între 2.500 de lei şi 4.000 de lei.

Dar ce avem noi aicea? Proliferarea de injurii? Stau și mă gândesc, oare Muie Dragnea e o injurie? Aruncarea de obiecte de orice fel? Cum ar fi, nu știu, ouă în jandarmi? Nu-i așa că sună bine, când ne gândim la ce plan are PSD pentru românia?

Amenzile aplicate pentru constituirea unui grup în scopul de a săvârşi acţiuni ilicite, contrare ordinii şi liniştii publice, organizarea sau participarea la jocuri de noroc neautorizate, prostituţie sau comercializarea armelor cu aer comprimat sau cu gaze comprimate în magazinele neautorizate vor fi majorate de la 500 – 1.500 lei la 700 lei la 1.800 de lei.

Deci dacă ne adunăm niște inși ca să strigăm Muie Dragnea, e un grup ilicit, contrar ordinii și liniștii publice și ne luăm amendă de 1800 de lei. Plus cea de mai sus, de 4000 de lei. Sună bine și reconfortant.

Despre restul nu mai discut, pentru că sunt aceleași gunoaie, gen cresc amenzile pentru cei ce iau parte la un scandal. Cei ce au dat vreodată un pumn pe stradă, știu ce înseamnă asta. Ieși pe stradă liniștit, 2 garoi se iau de tine, eventual iei și bătaie, după care vine poliția, chemată chiar de tine și amendează pe toată lumea, pentru că a luat parte la scandal.

Gunoi românesc. Și nu uitați, e lege propusă de prietenii noștri din opoziție, parlamentarii PNL.
Muie PNL este injurie, că nu mai știu exact?