10261960_857799534246594_6991356504798681325_n

Facts:

1. O venerabilă doamnă de la TVR Timișoara, băsistă de frunte, conform analizei paginii dânsei de facebook, îi ia un interviu lui Băsescu. Observați întâmplătorul cadru portocaliu de care este înconjurat distinsul alcoolic al statului.

2. Aceeași venerabilă doamnă anunță pe facebook că senzaționalul interviu va fi difuzat pe TVR Timișoara și TVR 3. Rețineți că distinsa și venerabila doamnă lucrează pentru televiziunea de sine stătătoare TVR Timișoara.

3. Înainte de difuzarea emisiunii, pe pagina de facebook a distinsei apare mesajul

Screen Shot 2014-05-14 at 22.02.42

Asta în condițiile în care interviul a fost difuzat în totalitate pe postul unde LUCREAZĂ distinsa doamnă, adică pe TVR Timișoara.

4. Răspunsul TVR 3

“În legătură cu informațiile privind interviul cu președintele Traian Băsescu, realizat de studioul TVR Timișoara, vă transmitem punctul de vedere al Canalului TVR 3: Emisiunea ‘Totul la vedere’ realizată de doamna Brandușa Armanca nu face parte din grila TVR 3, canal cu profil generalist, ci din grila TVR Timișoara, care este o televiziune în sine. Această producție nu a figurat niciodată în grila curentă a TVR3, nici măcar punctual, ca ‘Ediție specială'”, se arată în comunicat.

Totodată, Departamentul de comunicare al televiziunii publice notează că “interviul cu președintele Traian Băsescu a fost realizat, pe plan local, pentru TVR Timișoara, fiind înregistrat duminică, 11 mai, în cadrul ediției speciale a emisiunii ‘Totul la vedere’, realizator și moderator Brîndușa Armanca”.

Potrivi aceluiași document, interviul a avut o durată de 50 de minute și a fost difuzat integral, ca ediție specială a emisiunii “Totul la vedere”, pe frecvența regională a studioului TVR Timișoara în data de 13 mai, de la ora 22,00, precum și pe site-ul tvrplus.ro.

“Așadar, cazul de ‘cenzură’ invocat nu se poate aplica asupra unei emisiuni care nu figurează în grila de programe a unui canal”, punctează sursa citată.

Eu ce să cred de aici, ca cetățean simplu?

CENZURÁ, cenzurez, vb. I. Tranz. A aplica cenzura; p. ext. a suprima sau a interzice o publicație

Unde este cenzura? De când miza campaniei lui Udrea a devenit tvr 3? Cine are interese acolo?
Și nu ziceți că nu e vorba de interesele partidului parașutistei.

Ieri s-a întâmplat un fapt extrem de grav pentru democrația românească, dar și pentru această instituție care, se pare, nu mai poate fi salvată de sub controlul politic. (…) Un interviu care a fost oferit de președintele României postului regional de televiziune TVR Timișoara a fost scos abuziv de pe postul public de televiziune TVR 3″, a afirmat președintele PMP, Eugen Tolomac.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.