Până ieri făceam mişto de chestiile astea. Adică credeam că există, dar că la un nivel foarte mic, la care probabil nu o să ajung niciodată.
Wrong.
Aseară, la repezeală, am cumpărat nişte carne de la un market de cartier, penttru că voiam să gătesc nişte perişoare. Ei, surpriză, când am pus-o la tocat, a început să curgă apa din ea. Şi a curs, şi a curs până când, la final, dintr-un kilogram de carne cred că a ieşit aproape jumătate de litru de zeamă. Era practic incredibil, ieşea apă din carne ca dintr-un burete, fără exagerare.
Desigur, perişoarele s-au sfărâmat. Asta mă doare cel mai tare.
NOU
Trebuie sa iasa in profit cumva.
NOU
Și ce mai aștepți? Du-te și țipă la OPC! Noi te susținem!
NOU
Bizniss rromanesc. 🙂
NOU
Asta mi s-a intamplat si mie pe la inceputul anului la o macelarie de cartier, dar la carnea tocata care cica era de “vitel”. Am pus sa fac niste hamburgeri pe gratar si de la “cat palma” au ajuns “cat degetul”, plus ca s-au sfaramat pe gratar aproape toti. De atunci n-am mai calcat pe-acolo.
Pacat ca n-ai facut o poza la halca de carne, sunt curios daca se vedeau “nervurile” de grasime sau fibrele de muschi (cam cum se vede la muschiul/ceafa afumata la sub 20 lei/kg).
NOU
si nu era congelata, nu?
NOU
nope, era “proaspata”
NOU
Sa inteleg ca si-a dat drumul inainte sa o bagi in tigaie?
NOU
s-a umezit la atingere. squirting meat
NOU
mai era unu’ tot asa, pe ce punea mana, in aur se transforma… tie-ti iese apa ?!?!?!?
NOU
legendarix » carne e de sex feminin. umezesc tot ce prind
NOU
Eh, la 1 kil carne macelariile au scop sa scoata cam 1.3 kile de carne, tu ai gasit d-aia cu 4kile in loc de 1.3
In plus, ce atatea perisoare? Nu trebuia sa slabesti?
NOU
Dar sa speli rosiile si sa curga … roseala … de pe ele – ai patit??? Eu am patit si am si dovada filmata (cu telefonul, dar tot se cunoaste) – dar dupa aia unde sa te mai duci in piata sa le dai de cap? Nu s-au facut chiar albe, dar era clar ca erau date cu ceva!
NOU
Machiaj =))
NOU
o vorba din batrani zice ca “a mai mare gospodina-i cea de-i creste carea-n mana”
prin analogie te poti considera un bun bucatar daca o umezesti in halul asta 🙂
NOU
… carnea-n mana
NOU
Dezgustător ca orice lucru din rromânia, cum zici tu.
NOU
Tu esti un lucru din Romania.
NOU
Perisoarele le-ai mancat cu paine HappyHap? 😀
NOU
Și ai mâncat mizeria asta?
NOU
Dacă era injectată “corect”, trebuia să mai conţină ceva care să reţină apa, precum sunt mezelurile.
NOU
Rabbit » da, probabil au fost niste amatori
NOU
Nu stiu cum sa-ti spun, dar ceea ce tu crezi ca era apa, era alceva. 90% dintre carnurile de pe piata, sunt injectate cu o solutie ce-i da un gust ce creaza adictie. Cica ar fi al cincilea gust, numit “umami”. Asta nu se intampla doar in Romania, ci peste tot pe planeta. Nu te-ai intrebat niciodata de ce ai impresia ca nu te saturi, chiar daca mananci foarte multa carne? Cam asta fac si chimicalele astea, care-ti pacalesc creierul, crezand ca tu nu esti satul si ca vrei sa mananci tot mai mult.
NOU
uite asa dam de virusi si boli care se raspindesc in toata tara. mai stii, poate apa nu era curata…beurk!!!!
NOU
Rabbit, lasa ca-i mai bne-asa, ca sarea si pepsina dac greseau compozitia, nu mai aveam cu cine ne distra! atentie pepsina folosita in alimente este un produs deosebit de toxic! Otravitor. Mezelurile, frumose la aspect in sectiune, contin pesina, pastreza textura si da culoarea neturala carnii conservate. Mancati sanatos si evitati…doctorul.
NOU
P.S. Nu mai cumpara nimic din supermarket, in cazul in care poti gasi respectivul produs la un magazin de cartier.
NOU
Andrei » de la magazinul de cartier l-am luat. cu carnea de supermarket nu am patit niciodata asa ceva
NOU
Ojă! :))
NOU
cu cata durere ai descris niste perisoare sfaramate!
Le-ai mancat, crezi ca in intestine sunt intregi si nevatamate. Ai un fel de cult bine dezvoltat in ce priveste mancarea.
Treaba cu apa sau diversii ‘potentatori’ e clasica. Si pe timpu comunist tot asa era, si asa e si in Ue. Zi sarumana ca nu e cu sunculita de sobolan, cum gasesti prin cartierele Barcelonei.
NOU
Si eu am cumparat piepturi de pui….siliconate. 🙂
NOU
Sa vezi la pui cata apa se injecteaza. Mai ales la cel congelat
NOU
Si acum or sa sara in sus de bucurie vegetarienii.
NOU
Pe lângă monoglutamatul de sodiu (substanţa răspunzătoare de “umami”), care poate lipsi în unele alimente, injectarea se face în primul rând cu apă, ca produsul final să atârne mai mult mai cântar. De exemplu, găseşti muşchi file marca X la 30 lei/kg şi alt muşchi care arată cam la fel, marca Y, la 25 lei/kg. Diferenţa dintre ele se vede la prima atingere: primul e mai tare, iar al doilea e moale, fiind plin cu apă.
NOU
da, dar nimeni nu mai zice nimic de perisoare…
defapt acolo e problema.
NOU
sa fac o mica paranteza cu un alt caz care se perpenticularizeaza cumva cu cel curent……..la Crevedia puii sunt injectati in asa fel astfel incat in 21 de zile trebuie sa fie deja in galantoare…bineinteles umflati si cantarind peste 1 kg…si pan la urma sincer sa fiu daca ,,,cautam ceva natural deja asta prezinta un moft sau un lux care nu ti-l poti perminte nu din lipsa de fonduri ci…..din lipsa de “”materie””
NOU
Absolut toata carnea de pe piata e injectata cu diverse (aditivi, conservanti etc.).
NOU
Data viitoare bagă şi tu un pic de pesmet, că ies perişoarele mai rezistente.
PS: În loc să se lege de etnobotanice, guvernanţii ar trebui să se lege de hoţii ăştia numiţi “comercianţi”
NOU
Haha! Corect, trebuie sa recunosc ca am zambit satisfacuta citind postul si comentariile. Dar, sa fim seriosi, si vegetalele sunt injectate, deci problema e in alta parte…
NOU
Eu vara renunt la carne, mai ales ca fructele si legumele au ajuns la un pret acceptabil in piata. Nimeni nu imi poate garanta ca ar fi mai naturale sau neinjectate cu nimic, dar autosugestia face minuni :))
NOU
lol, i-ai luat apa ca-n Dune
NOU
Dan C » hahahahaahaha buna asta:)))) usul has spoken
NOU
si ai platit apa la pret de carne 🙂
NOU
Am patit-o si eu, dar cu un pepene galben. Era mic, ca o minge de oina, dar greu ca plumbul. Cand l-am taiat, era plin de apa. Bine, eu l-am cumparat de la o tiganca de pe strada, n-am nicio scuza. 🙂