De fiecare dată când scriu despre shopping, magazine de alimente, apar nelipsiții Eu cumpăr doar de la țărani. Eu am țăranul meu în piață care îmi vinde cel mai bun lapte. Eu mănânc doar pui de țară, inegalabil. Vai, roșiile de la țărani sunt incredibile.

Și alte truisme de astea. Sigur, am avut și eu perioada mea în care consideram că oamenii merită educați și trebuie să le spui că țăranii, de fapt, îndoaie laptele cu aracet, la fel și brânza, care e făcută în cele mai mizerabile condiții, că putinile cu murături de la Obor colcăie de muște și viermi, dar sunt naturale, că puii de țară sunt îndopați cu îngrășăminte și antibiotice și nu știi de ce kkt nu mai reacționezi la Augmentin, că la rădăcinile legumelor se toarnă saci de azotat și alte rahaturi, pentru că nimeni nu îi supraveghează și tentația câștigului e mare. Evident, întotdeauna mi s-a replicat că e o prostie, nu e adevărat, oamenii lor sunt cei mai minunață, i-au urmărit de când mulgeau calul până la punctul de vânzare. Așa că m-am vindecat.

Dar filmulețul ăsta, băbăieți. Deci asta este înșelăciune pe bune, maradona maradona, cum mi-a făcut mie un țăran de la care am cumpărat un săculeț de mere de pe stradă, când eram mic și prost și care mi-a schimbat sacul cât timp mă uitam după bani și înăuntru aveam doar gunoaie viermănoase și stricate.

Degeaba aveți impresia că aveți metode infailibile, că îi selectați doar după mâini muncite și evitați pe cei cu lanțuri de aur și alte naționalități care știți sigur că sunt producători de orice altceva decât agricultura. Cei care vând în piețe sunt la același nivel ca hoții de buzunare din autobuze, care marchează femeile în doliu. Nu au nicio remușcare și vor doar să facă bani.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.