rummy online

Sunt un jucător de biliard mediu spre mediocru. În general, de-alungul timpului nu am jucat biliard decât cu femeile mele, pe care le las să câștige, ca să le mai pot aduce și data viitoare să jucăm. Practic, regulile le-am învățat singur, uitându-mă la alții la mese, iar cum să dau în bile am învățat uitându-mă la snooker pe eurosport în ultimii 12 ani.

Niciodată nu am fost curios să aflu care sunt adevăratele reguli de biliard, până când am găsit într-o zi, din întâmplare, un pliant cu adevăratele reguli. Well, gândiți-vă uimire pe mine când am aflat de freebal și de faptul că bila neagră o pot băga oriunde, nu doar în diagonală față de ultima bilă băgată.

Problema cu regulile astea este că la toate jocurile, fiecare comunitate are regulile ei speciale, impuse de cel mai tare în gură, la un moment dat, după care preluate mimetic de restul grupului și duse mai departe. De aia și whist dacă joci, regulile sunt diferite, în funcție de zonă. Nu mai zic de macao, că nu îmi venea să cred că pot fi reguli diferite la macao.

De când am insomnii, stau noaptea și mă joc remy pe telefon. Am găsit o aplicație românească, destul de populată și destul de bine făcută și iau bătaie pe acolo de câteva zile de la niște gagici nemiloase.

Ideea e că eu știam niște reguli, desigur învățate în grupul meu. Regulile alea ziceau ca 1 are valoare de 25, jockerul 50 și poate fi pus oriunde, dar nu înlocuit când e jos,te poți etala doar dacă faci suită plus formație și minim 45.

Mno, aici citesc alte reguli, cică est europene. 1 este 5 puncte dacă este în suită mică, 25 dacă e în suită mare, jokerul poate fi schimbat în formația etalată, poți să te etalezi dacă ai 2 suite și minim 45 și altele.

Înțeleg, nu e mare brânză, DAR CINE ARE DREPTATE?
CARE SUNT REGULILE REALE ALE JOCULUI DE REMY?