batranul lup de mare

Ieri, pentru că mă plictiseam teribil, am decis să îmi plimb bătrânele oase până la Constanța, să facă și copiii mei un pipi în mare, conform obiceiului din moși-strămoși.

Și am eșuat pe plaja la modern, după ce am fost, conform tradiției, în portul Tomis, să mănânc supă de cocoș la Bacaro. Tot conform tradiției care spune că nici un restaurant de la mare nu rezistă mai mult de o vară, și Bacaro s-a dus dracului, probabil piezându-și bucătarul, pentru că supa de cocoș s-a transformat într-un fel de ciorbă acră ardelenească, unsuroasă, roșie și fără nici un dumnezeu.

bacaro

În fine, ideea e alta. Plaja de la Modern s-a umplut de șezlonguri și umbreluțe, de acelea contracost. Pe vremurile când stăteam eu acolo, plaja aceea era oarecum a constănțenilor, mai puțin vizitată de turiști. Multe himenuri s-au zdrențuit acolo, între noi fie vorba.

Ideea e, ăștia care cumpără dreptul de a vinde șezlonguri pe plajă, nu au nici un fel de obligație în contractele de închiriere, cum ar fi întreținerea plajei unde se închiriază porcăriile alea?

Pentru că e un jeg fantastic acolo, mi-era scârbă să las copiii să alerge printre gunoaie. Ok, vinovații principali sunt gunoaiele de turiști, dar dacă tu faci bani din bucățica aia de plajă, mi s-ar părea normal ca una din obligațiile tale să fie și curățarea acelei plaje.

Pentru că, la miile de lei negri care se fac zilnic din umbreluțe, nu cred că e chiar un capăt de țară să dai 600 de lei lunar unuia care să curețe mizeriile din zonă.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.