Înţeleg că s-au furat nişte componente de racheţele, prin cele bărăganuri. Clar au fost furate de nişte amărâţi, care le vând la depozitele de fier vechi, pentru un codru de pâine şi o juma de vodkă. Şi aici vine problema.

De ce centrele de fier vechi nu sunt supravegheate? De ce le sunt permise achiziţionare de chestii care nu au legătură cu fierul vechi? Şi aici intră de la şinele de cale ferată, capacele de canal, firele de cupru şi contactoarele de la semafoare.

Fierul vechi înseamnă o chestie ruginită, care şi-a trăit traiul şi şi-a mâncat mălaiul. Dacă aş intra într-un centru de fier vechi şi aş vedea o strălucire de metal în grămada de fier, l-aş aresta automat pe proprietar.

Desigur, în rromânia interesele sunt prea mari ca să se facă asemenea chestii. E mai simplu să pui poliţia să caute hoţii, decât să interzici achiziţionarea.

Băsisme.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.