Avand in vedere cele cateva mii de kilometri facute in ultimele zile si faptul ca in mai plec in miniconcediul meu de la Halkidiki, am ajuns sa realizez importanta unei statii de aia de TIR in masina. Din ce am inteles de la unii mai priceputi decat mine, daca ai o statie de genul acela, e ca si cum ai avea cel mai performant radar.

Totusi, inteleg ca statia de tir, adica aia numita CB, e diferita de statiile pe care le am eu. Ale mele le-am testat, merg prin oras, bine, nu 5km, cum zic aia, dar daca esti pe bulevard in linie drepta, merge semnalul pana cand iesi din raza de actiune.

So, care e diferenta dintre o statie CB si astea? Ca le-am pus pe canalul 22 si pla, nu se aude nimic…
A, si inca ceva.
Merg si in strainatate? Adica tot pe canalul 22? Se converseaza lumea in engleza?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

49 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Eu am statie dinaia care o folosesc fffft mult cand circul prin tara si am si un detector. Un ultimul an si jumatate nu am luat nici o amenda, deci eu zic ca e ok. Zic ca statia CB e cam 90% sigura, in ideea ca Politia isi mai si muta masinile si poate nu intotdeauna afli informatii.
    Cred ca statiile care le ai tu deja, daca le folosesti la canalul 22 e o alta frecventa (MHz in FM) decat pe statiile asa-zis de TIR. Iti recomand o statie nu ft scumpa si preferabil cu antena cu talpa magnetica, pentru ca poti s-o dai oricand jos de pe masina. Eu folosesc cu mare succes store.falcon.ro/produse/179-statii-radio—emisie-receptie—pmr—cb—marine/900-pachet-statie-radio-emisie-receptie-cb-cobra-19dx-iv-eu-antena-hga1500.html si probabil ca multi experti de p-aci o sa zica ca e mare rahat, pot spune ca se achita bine de indatoriri.

  2. #2

    P.S. Raza de 25 km e bullshit, real e undeva in jur de 5-7 km, dar e suficient 🙂

  3. #3

    In poza sunt statii PMR (en.wikipedia.org/wiki/Professional_mobile_radio), merg in gama de frecvente 410-430 MHz. Statiile de TIR sunt CB (en.wikipedia.org/wiki/CB_radio) si merg in banda de frecvente de 27MHz. Canalul 22 in CB corespunde frecventei de 27.225 MHz. Ca urmare, nu poti trage cu urechea la TIR-isti cu ce ai tu.

    Ca o recomandare personala, daca nu vrei o magaoaie pe masina iti poti lua o statie portabila de genul ALAN 42 (www.cbmania.ro/statii_radio_cb_27_mhz/statii_cb_alan_midland/alan_42_multi_statie_radio_emisie_receptie.html) sau ALAN 52 (www.emag.ro/statie-radio-midland-alan-52-antena-midland-picco-c70-cu-magnet-120-dv-ohp-pk2/pd/EH9Z7BBBM/). Daca nu vrei antena deasupra pe masina poti incerca o antena mai lunga (www.statie-radio.ro/antene-midland-model-alan/antena-alan-42-flex-lungime-53cm-cod-c394-pentru.php).

    Nota: link-urile sunt doar informative, pot exista diferente de pret substantiale intre diversi vanzatori.

  4. #4

    Cu statia poti sa iti iei mumu usurel daca esti mai singur pe sosea:
    Vasile – liber colegii?
    Ion – liber colegu’!!!

    Si la un km esti tras pe dreapta de Ion… patit, totusi Ion a fost baiat finut si a mai taiat 20km/h ca sa imi lase permisul, se simtea cu musca pe caciula undercoveru’.

    1
    • #5

      Vlad » lol, sa stii ca m-am gandit la asta:)))))))))))))))))))))))

    • Subscriu. Patit ceva asemanator, undeva in zona moldovei..

    • #7

      Asta vara am fost pana la mare cu o statie pe masina. Si mie imi era tot frica de chestii de genul din auzite si din citit pe net. Cel mai simplu a fost sa intreb de mai multe ori. Nu va ganditi ca intrebam intr-una, vedeam cati km mai sunt pana in localitate si intrebam la 1-2 km distanta gen (de ex. intrebam cand mai erau 7 km pana in localitate si mai intrebam cand mai erau 3-4) pentru ca intre timp apar si alte masini in peisaj si e bine sa asculti mai multe raspunsuri ca iti dai seama de pe voce daca e alta pers si nu tot ala care a raspuns prima data(iti dai seama ca nu stau 3 politisti intr-o masina si vorbesc pe rand fiecare ca sa aiba alta voce) Uneori nici nu era nevoie sa mai intrebi ca intreba altcineva inainte si se raspundea. E cam aiurea sa intrebe unul acum si dupa 1 min sa intrebi si tu… Ca idee, statia folosita era un maxon cm10 parca (undeva la vreo 270 de lei la mine la munca daca nu ma insel) si antena era midland parca. Nu stiu daca a fost calibrata inainte sa o folosim. Noi am imprumutat-o si fusese folosita pe A6, Logan si la noi pe bmw pisicuta fara reglaje sau alte chestii. Ma mai jucam eu la butonul ala de Squelch sau ceva de genul doar ca chestie, Ma invatase cineva cum sa o reglez si cum nu mai auzeam nimic o perioada cum ma apucam sa umblu la el de nebun:).

    • #8

      Am auzit si eu o data una tare: “gabori pe frecventa, colegii, aveti grija”

  5. #9

    Salut,
    “statie simpla” este un walkie-talkie, adica cum ii zice si numele…..so cred ca esti lamurit cu astea. (nu functioneaza intre ele mai mult de max 3-4 km in linie dreapta si vizibilitate oarecum buna)
    Statiile CB, cum le zic unii “cunoscatori” adica citizen band, de tiristi nu au nici o treaba cu tirurile, deaorece cele folosite pe tiruri sunt aporx la fel ca astea, DAR au amplificator extern puternic si antena ACORDATA in frecventa lor de lucru. Aaah poti sa ai si stie de CB sa asculti pe frecventa folosita de tiruri dar asta nu inseamna ca daca emiti si tu sa te auda cineva mai mult de 15-20 km.
    Pe langa toate astea, daca esti genul care mai asculta o muzica in surdina in masina sau discuti in masina cu cineva si ai si statia radio, ADIO o sa auzi numai interferente si te lipsesti.
    Cam asta, daca pot sa te ajut si cu altele…

    • #10

      Tu esti un profesionist, asa in felul tau, nu? Am vrut sa zic cunoscator dar trebuia sa il bag in ghilimele.

  6. Tu de tiristi ai nevoie. Ei stiu tot si au „sindicat” de incredere. Sa nu te sfatuiasca vreun „coleg” octogenar cu logan, ca ala nu vede politia si nici nu-l opreste nimeni la 40 la ora.

  7. Sa-ti raspund la intrebarea cu mersul in afara… cel putin in BG + Grecia n-am auzit nici musca 80% din drum pe canalul 22. Din cand in cand cate un roman, sau cate un tirist plictisit care punea manele.

  8. #13

    Exact asta voiam sa avertizez,unii purtatori de chipiu folosesc frecventa sa te induca in eroare.In alta ordine de idei,te sfatuiesc din proprie experienta,nu cumpara statii ieftine,sunt de rahat in oras.Stiu,ai zis ca vrei pentru deplasari dar de multe ori iti salveaza banii sau permisul in oras.Nu te lua dupa reclame de genul “bate X km”.Am avut prima data un Midland si cateodata juma` de km nu ma intelegeam cu altul.In general 4W putere de emisie nu te ajuta.Apoi mi-am luat second statie Cobra,de genul: www.okazii.ro/detectoare-radar/alte-detectoare-auto/statie-radio-emisie-cb-super-star-3000-cobra-148-anti_radar-a51895108 cu 100 euro si o antena Sirio Megawatt 4000.Cand cumperi statia si antena incearca sa-ti fie montajul inclus in pret,scapi de niste drumuri in plus.Vezi ca daca le cumperi pe ceva site sa te interesezi in special de kitul de montaj,majoritatea “uita” sa iti zica de aspectul asta.Daca iti cumperi antena cu talpa magnetica sa stii ca diametrul ei iti indica viteza pana la care e garantat ca sta pe plafon.Ex. 140mm e garantat ca sta pana la 140 km/h .In general talpa magnetica nu are aceleasi performante ca o antena fixa.Inteleg,doar nu o sa dai gaura in plafon pt antena dar eu ti-am spus sa stii.O alta problema pe la capitala sunt idiotii care folosesc 100W la emisie si nu mai poti intreba nimic de ei.Daca iti cumperi statie cu putere mai mare de 4 W sa stii ca in strainatate e interzis,iti baga surubelnita in statie fara discutii.Daca e musai putere mare ca sa discuti la 20-30 km atunci mai bine un amplificator. In general statiile Cobra sunt renumite pentru calitatea receptiei,ca degeaba emiti cu 30 W si te aude unul la 50 km daca tu nu-l auzi pe el.Cand ti-o montezi verifica sa ti-o lege la baterie,sa nu ti-o lege prin contact si sa nu-ti functioneze numai cu contactul pus.Nu am mai auzit si nici eu nu am patit sa aud numai interferente daca merge radioul,asta mai mult ca sigur e montaj prost sau gresit.Canalul 22 este folosit de romani de obicei.Unii straini prefera sa discute in AM ,de aceea nu prea o sa-i auzi decat daca esti foarte aproape de ei.Nu stiu cat de coerent am fost,sper ca te-am ajutat si n-o sa faci drumuri degeaba cum am facut eu pentru ca nimeni nu mi-a spus.Eventual daca ai timp vezi pe forumul softpedia ca exista discutii si sfaturi de la cunoscatori.

  9. Mai vezi preturi si la mondoplast.ro/radio.

  10. Am văzut prima oară stație CB la un coleg. Și de aproximativ un an am și eu. Tot pe recomandarea lui am luat Maxon CM10 cu antenă Wilson Little Wil.
    Antena contează foarte mult (de ea depinde plaja) iar asta are un avantaj major (este destul de mică și se “bate” cu antene de 1,5m lejer.
    Antena trebuie calibrată pe mașină așa că dacă îți iei caută și pe cineva să o calibreze. Dacă nu găsești, dai un semnal si-ți dau eu un număr de telefon.

    Acum despre cât de utilă e. Eu o pun în primul rând pe DN1 (unde e aur curat stația). Și în general pe toate drumurile destul de circulate se discută pe 22 și absolut uimitor șoferii se ajută între ei. Mai sunt și “poame” dar așa-i peste tot. Pe lângă radare sau echipaje postate la “pomeni” mai afli din timp de accidente, probleme pe drum și altele asemenea. Poți întreba la rândul tău diverse chestii despre zona unde te afli (stație peco, loc cazare, loc de haleală, etc… ) De cele mai multe ori dai peste oameni care bat des zona respectivă și te îndrumă.

    Mai e utilă când mergi în echipă cu 2 sau mai multe mașini și aveți toți stații CB. Bat la distanța mult mai mare decât walkie-talkie-urile.
    De când am luat-o mi-am agățat în cui detectorul de radar și cred c-au fost bani bine investiți. Iar, dacă vrei să te joci cu ea (cu stația I mean… 😀 ) dă un semn și dacă m-ajuți s-o scot (stația I mean… ) ți-o dau cu împrumut vreo 2-3 zile.

  11. #16

    deci incercat de je una de aia de tir si lucrurile stau astfel: drum facut de la oradea la galati in 8 ore – duminica in iunie anu trecut pe timp de zi. am evitat 6 radare intre rupea si targu secuiesc prin brasov. in afara tarii cel putin in ungaria si slovenia sunt destui romani care folosesc acelasi canal 22 (canaf folosit numai de romani). in italia te auzi cu alti romani in zona vamilor din nord, iar pt italia stiu ca iti trebuie o autorizatie ceva ca sa o poti folosi. oricum face toti banii. ca si bani le gasesti intre 300 si 1000 de lei. un model la 500 lei este arhisuficient.(bate cam 20 km).

    • Eu mi-am facut la un tip care se ocupa cu vanzarea de cb o cerere catre Ministerul transporturilor parca si am platit o taxa de 12 € ( anuala )( vb. de Italia ), dar nu stiu pt.cei cu nr. straine daca trebuie ceva.Vad multi care fac transporturi din tara si au statii, dar nu stiu daca platesc si ei taxa aia.Teoretic daca ai cb si nu ai cererea/taxa poti lua amenda pana la 2000 coco ( informatie primita de la un tirist-necomfirmata 🙂 ).

  12. #18

    Ai grija cand pleci prin strainataturi cu statii de emisie-receptie.
    Nu sunt legale in toate statele.Poate iti iei vreo amenda sau o bormasina in statie 🙂

  13. #19

    ca sa-ti faci o idee in ceea ce priveste distanta la care “bate” statia….se calculeaza cam 700-800 de metri pe watt. Deci la o statie care are 4W… prinzi cu ea cam de la ~3 km

    • #20

      Crede-ma, la fel de importanta e si antena. Nu-mi spune ca o statie de 4W functioneaza la fel de bine cu o antena de 1,3 m sau de 50 cm…

  14. #21

    CB = Citizens Band en.wikipedia.org/wiki/Citizens_Band_radio
    alea mici numai dupa antena iti dai seama ca sunt mult mai sus in frecventa, sunt si mai sus frecvente libere ptr amatori sau public, dar cu cât urci in sus ca frecventa cu atât scade distanta de emisie-recepție, necesitând scule mult mai performante

    • #22

      si mai scumpe 🙂 asta e diferența, prețul, pe frecventele joase sunt cele mai ieftine echipamente

  15. #23

    Party crasher: nici unul din voi “colegi” nu se gandeste ca poate…a shot in the dark here… limitele alea de viteza au si ele un scop, acolo??

    Dupa instalarea camerelor pe DN1 accidentele mortale s-au redus intr-un ritm ametitor de halucinant. Dar ce importanta are? Noi am pierdut 20 de minute la fiecare drum, fir-ar ele de autoritati.

    • #24

      Nu ma intelege gresit, dar nu-ti doresc sa faci un drum Arad – Buzau (sau orice drum de 500-600 km in Romania) fara statie si cu respectarea vitezei de 50 km/h in toate catunele..

    • #25

      Da, ai dreptate, vreau sa merg tare si sa franez brutal cand mi se pare ca vad o camera pe stalp. Exact modul brici de a asigura siguranta in trafic. Si nu, 50 kmh nu e limita in secolul 21, intr-o tara fara autostrazi.

    • #26

      Degeaba frinezi tu brutal daca cel din spatele tau nu o face.
      Nu cred ca o statie din asta te pazeste de idiotul care depaseste pe contrasens (Huidu style) pentru ca el se grabeste. El depaseste astfel pentru ca stie de pe statie ca nu e politia cu radarul in zona.

  16. Noi le folosim la venit in tara.Stam tot timpul pe 22, fiind canalul unde sunt romanii.De obicei nu prea le folosim ‘intens’ decat dupa Budapesta spre tara, de unde incepe ‘vanatoarea’ :).Pana acum ne-au salvat de la cateva amenzi, deci investitia si-au scos-o.Folosim un Alan 48, 2 Alan 100 si inca una luata din tara, doar ca nu-i stiu numele.Raza de actiune e tot timpul undeva la 3-6 km in tara.Pe autostrada in Italia am ajuns si la 20 km, dar cu squelch ul la maxim.Se intelegea dar nu foarte bine.Singura ‘problema’ ( sa o numim asa ) ar fi ca politia intra pe canal si ,mai nou, tine canalul ocupat ( pun muzica, tin tasta de pe microfon apasata ) ca sa nu auda soferii ce zic ceilalti.

  17. #28

    O chestie care trebuie sa o ai in vedere e dimensiunea antenei, e preferabil sa fie cat mai lunga. Mai sunt pe piata antene mici dar nu prea fac fata nici la receptie nici la emisie, exceptia fiind Little Will recomandata mai sus de Meeku.
    Dezavantajul la antenele cu talpa magnetica e ca in timp se poate zgaria plafonul de la montaj/demontaj continuu – sa nu te gandesti ca poti lasa antena pe masina peste noapte, sau chiar ziua in zone mai dubioase.
    O varianta ar fi trunk-lip mount, daca bine stiu focusul tau e sedan – mi se pare cea mai eleganta varianta de montaj, nu se dau gauri, e usor de pus si dat jos si nici nu ai fire vizibile. Ex antena K40, desi e cam scumpa www.youtube.com/watch?v=c4H9T08w1ms

  18. Eu am luat de aici si sunt destul de multumit: www.statiiauto.ro

    • #30

      Si eu tot de pe statiiauto.ro am luat pachetul ala la 3 milioane si sunt mai mult decat multumit. Se monteaza super usor oricand plec la drum lung si nici statia si nici antena nu sunt magaoaie ca sa te incurci de ele prin portbagaj

  19. #31

    Eu am luat de aici si sunt destul de multumit..www.statiiauto.ro

  20. #32

    ,,, canalul 22 este folosit de romani ,,, pe frecventa trebuie sa fie liniste pentru comunicari urgente nu pentru manele si trancaneala ,,, este foarte util nu numai pentru anuntarea locurilor cu radare ( navigatoarele sunt mai bune ) ci si pentru comunicari privind acidente, agresiuni sau alte situatii de urgenta ,,,

    • #33

      Asta cu “navigatoarele sunt mai bune” mi-a placut foarte mult. Cand o sa-si faca update la minut un navigator despre o masina de politie stationata cu radarul in functiune la 1km de tine, atunci da, o sa fie mai bun.

  21. #34

    la fel cum iti recomanda si gupi : mondoplast.ro , au sediul in rahova parca spre iesire din bucuresti ,iti monteaza si calibreaza, eventual poti sa te intelegi cu tipul de acolo sa ti-o lase 3 zile si lasi o garantie.
    Iti recomand din start antena sirio ML , daca vrei altceva te uiti la un megawatt sau la un midland ML . Ca statie uita de maxon si alte puscarii, alanurile sunt ok, intekurile la fel , adica iti faci treaba fara probleme.

    AI aici sfaturi cate vrei : forum.softpedia.com/index.php?s=60710cd20d89846abdc2ddfaec6d3302&showforum=670

    ai chiar si o bursa foarte utila daca vrei sa iei ceva mai ieftin.

    la fel, in grecia nu prea te-ar ajuta dar nici nu ai avea nevoie , eventual sa ai noroc de parteneri de drum in bulgaria cum am vut eu si am traversat bulgaria cu 90 km/h , eram 5 statii in coloana. Oricum e utila oriunde, nu regreti investitia.

    • Nu-s pușcării Maxon, sunt decente. Cam tot pe acolo cu Intek-urile. Alan sunt într-adevăr mai bune dar sunt și mai piperate la preț.
      Eu unul am preferat să dau banii pe o antenă mai bună și de dimensiuni mai reduse decât să dau banii pe o stație mai scumpă și să iau o antenă mai slabă. N-am unde să țin antenă de 165cm în portbagaj așa că Little Wil-ul a fost alegerea perfectă și nu am găsit (nu știu să existe) în plaja asta de dimensiuni (~1m) antenă mai bună ca asta.
      Mondoplast-ul lucrează cu Sirio și sunt distribuitori Intek, de la ei am vrut să-mi iau și eu inițial stația. Nu mi-au plăcut antenele de la ei așa că am apelat la cei de la bitelectronic (pe Mihai Eminescu) care-au fost extrem de prietenoși și saritori.

  22. #36

    Canalul 19 este cel de urgenta, nu 22.
    In toata Europa, unde CB este permis, modulatia permisa este cea in frecventa adica FM. In SUA, Australia se foloseste modulatia in amplitudine: AM. Sa ai mai mult de 4W la iesirea din statie inseamna incalcarea legii, ceea ce in afara tarii se traduce prin trecerea cu burgiul masinii de gaurit prin statie. Antena cu cat e mai lunga, cu atat e mai buna, dar trebuie si reglata, acordata pentru un SWR minim, adica puterea sa plece prin antena sa nu se intoarca inapoi in statie. Sirio ML145 e o antena buna ca si raport pret/calitate. La statii vezi Midland si cumpara o statie mobila, nu portabila pentru ca masina te ecraneaza bine si e obligatorie o antena in afara ei, mai ales cand lungimea de unda este 11m.
    Distantele depinde de statii, antene, pozitie, relief si propagare. Nu este deloc imposibil sa auzi vorbinduse in italiana sau rusa, de la sute de km distanta, dar in mod normal 10-15km se ating destul de usor.

  23. #37

    Cele din link sunt statii care merg pe frecventa PMR 446 MHZ , sunt limitate la 0.500 w ( asta e limita legala) .Frecventa este libera pentru uz civil . Au 8 canale fiecare canal cu 40 de subcanale. Se folosesc intre 2 persoane ( sau un grup) pe o distanta relativ mica pana in 5km ( in functie de model de conditii etc etc)

    Cele “de masina” sunt statii care merg in frecventa 27 mhz ( citizen band banda libera tot pentru uz civil) si sunt legale pana in 4 w . Au 40 de canale disponibile. Acestea sunt folosite in trafic pe canalul 22 (infotrafic). E necesara antena.

  24. #38

    Vezi ca ai o problema cu versiunea mobila. Sau incerci sa iti RickRoll-uiesti cititorii intr-un mod nasol.

  25. #39

    @PMR cele 40 de subcanale ale PMR-ului sunt defapt 38 de tonuri pentru codare, fiind doar 8 frecvente in PMR. Iar o alta cerinta a PMR-ului este ca antena sa nu fie detasabila, adica sa ii poti pune o antena externa cu un castig mai mare.

    Sfatul final: da o fuga la Mondoplast cu 5-6 sute de lei si te rezolva baietii:D

  26. #40

    @cineva corect 38 tonuri (subcanale era asa mai pe intelesul omul)/ iarasi corect la faza cu antena .

  27. Am avut si eu un set, Midland G8. Dar asta merg intre ele doar. De exemplu, daca setezi la una 22 cum ai spus tu, cealalta trebuie sa fie setat tot pe 22. Merg doar intre ele(2).

  28. Tu crezi ca jucaria aia are si canalul 22?::)))
    Uitate atent: Canele 8 nici decum 22 =))

    • #43

      NuMe » am 40 de canale pe ea, multumesc.

    • Sunt 8 bre, nu te certa cu omu’ că are dreptate. A explicat mai sus PMR, sunt mai multe coduri dar canale utilizate efectiv (frecvențele) sunt doar 8. Stațiile alea mici folosesc frecvența din jurul a 446 Mhz față de cele CB care (pe FM) folosesc 27 Mhz. CB-ul chiar are 40 de canale reale (de pe la 26 până pe la 27 Mhz). Altă gâscă, altă traistă.

    • #45

      Meekuu » eu ma refeream la canalele statiilor mele, nu la aberatiile alea. pot schimba pe 40 de canale, deci EU am 40 de canale. iar prin canale se inteleg retelele directe dintre cele 2 statii ale mele, prin care pot comunica. 40.

  29. Am de 3 ani o statie cumparata si montata la www.mondoplast.ro Baietii de acolo iti pot recomanda ce noutati au mai aparut intre timp. Sediul este din ce imi amintesc dupa fabrica de biscuti Rostar.

    Eu am optat pentru o antena de 1250 cm pentru ca sa nu o mai pliez in portbagaj iar statia am prins-o in doua suruburi pe stalpul stinga.

    Raza ei este undeva la 5-10 km in functie de mai multi factori dar sunt antene ce au o raza mult mai mare.

  30. #47

    nu stiam care e treaba cu cocalarii cu antena de 30 de metri pe rable

  31. #48

    @Arhi “eu ma refeream la canalele statiilor mele, nu la aberatiile alea. pot schimba pe 40 de canale, deci EU am 40 de canale.” – pana la urma care sunt statiile tale ? cele din linkul emag ? daca da, au numai 8 canale si restu sunt subtonurile( idiferent ce iti scrie tie pe ecran acolo ).

  32. #49

    CB = 27 Mhz ; CB Ch 22 = 27,225 Mhz (infotrafic)
    In functie de propagare, locatie si antena poti avea surpriza de a vorbi cu cineva din Anglia si cu 4W. (unda reflectata)
    Cum vorbim pe strada (intre turisme/TIR-uri etc.) este unda directa, de aceea nu se pot depasi anumite distante.
    Cel mai bun amplificator este o antena lunga, dar nu ne permitem sa punem ditamai antena pe masina.(o antena de 1,6 m isi face treaba foarte bine)

    Walkies-talkies = PMR (446 Mhz), putere legala fara licenta = 0.5W (500mW)
    Dupa valoarea frecventei se observa ca propagarea tinde sa fie in linie dreapta. Legal, la asemenea statii nu se pot scoate (desuruba) atena cu care a fost achizitionata si monta alta.

    Comparatia dintre cele doua tipuri de statii e ca si cum ai inumara castravetii cu rosiile. Nu exista tipul de statie “simpla”. Pentru multi o statie CB poate fi o statie simpla.

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.