pro sau contra

Foto e luată de aici

Întrebarea e…ce facem, ne facem dreptate singuri sau nu?
Înainte de orice, serios, dacă mentalitatea ta e de genul mașina nu are nicio vină, te anunț că ești ușor, dar foarte ușor mentally challanged, pentru că mașina aia e un obiect, un fier cu care proprietarul face rău celorlalți. E ca și cum ai plânge ca pistolul cu care ești împușcat nu are nicio vină, nu trebuie să îl distrugi, are și el un suflet.

Acum, că am lămurit asta, să revenim.
Ce facem cu orașele ultra aglomerate de mașini, unde nu se respectă nicio regulă? La poza de pe facebook sunt clasicii comentatori cu Să respectăm legea, să facem și să dregem. Nimeni nu respectă nicio lege, poliția e complet depășită și nu ia nicio măsură, pentru că nu au cum, sunt foarte mulți cei ce parchează aiurea, inclusiv pe trecerile de pietoni, motivând că nu au unde să lase mașina.

Lucru care la prima vedere pare real. Dar care nu e așa. Ai unde lăsa mașina, dacă ai fi dispus să mergi câteva zeci de metri pe jos. Să vă explic vizual, ca să înțelegeți.

idioti-cu-masini

În fiecare dimineață eu merg pe strada aceasta, în acest sens de mers. Stradă altfel goală, din punct de vedere al parcărilor, pentru că e o bretea de legătură între Vergului și Basarabia. În fiecare zi, în exact acel loc, există un imbecil parcat exact acolo. EXACT în curbă. Pentru că are probabil treabă la service-ul acela din stânga sau ce e. Și dacă el are treabă acolo, el parchează acolo. Exact în curbă, cât să nu îl vezi când vii cu viteză, micșorând lățimea străduței care și așa e mică.

Înțelegeți ce vreau să spun?
Toți parchează ACOLO UNDE AU EI TREABĂ. Nu, nici măcar 20 de metri mai încolo. ACOLO au ei treabă, la servis, la școli, grădinițe, oriunde ar fi, acolo au ei treabă. E inutilă ideea cu crearea de parcări. Dacă nu sunt EXACT acolo unde au ei treabă, nimeni nu o să parcheze în ele.

Și dacă înainte îi mai speria faptul că li se ridica mașina, acum chiar nimănui nu îi mai pasă de nimic, amenzile de la poliție sunt fix vax și nu le plătește nimeni, plus că poliția pur și simplu nu mai dă amenzi, nu mai face absolut nimic, are practic mâinile legate de oriunde.

Și atunci, vă întreb eu.
Ne facem sau nu dreptate singuri? Așteptăm să ni se facă dreptate de către cineva sau facem cum a făcut tipul din poza de mai sus?

Serios, alea cu Mașina nu are nicio vină dispar instant.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.