În kauflandul de unde aparțin există un magazin de mezeluri numit Cămara lui Mihai. Probabil le știți, chestiile alea cu produse tradițional ardelenești, făcute la gepeto în Constanța. Magazinul ăla vinde aproape nimic, zilch, nada, deși are unele produse chiar bune la gust. De ce?

Din cauza vânzătoarei. Domnule, e o mamaie la vreo 60 de ani, vopsită blond, care toată ziua citește ziarul, își face unghiile, vorbește la telefon sau face orice altceva, în afara atenției față de client și vânzării propriu-zise.

Astăzi de exemplu, citea ziarul cu abnegație, am impresia că un FOrmula As. Ea citea ziarul, eu așteptam în fața vitrine. S-a uitat o dată la mine el fugitivo, după care a continuat să citească ziarul. Am stat probabil vreo 20 de secunde acolo, timp în care nu s-a întâmplat nimic notabil, după care am plecat, lăsând-o să citească ziarul în continuare.

Iar proprietarul dughenei probabil se întreabă în fiecare zi de ce oare nu îi merge afacerea, la vadul pe care îl are. De aceea un angajator cu experiență nu angajează bătrâni. Nesimțiți, blazați, sictiriți, au impresia că totul li se cuvine, doar pentru că au reușit să atingă venerabila vârstă pe care o afișează intempestiv.

Banatians…

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.