Știți că în lumea animalelor, masculii nu atacă niciodată femelele? E băgat undeva în codul genetic, pur și simplu e ceva ce nu se face. În teorie și masculii homo sapiens ar trebui să aibă aceeași atitudine, deși se știe oriunde că rromânul își disciplinează femeia cu apă, paie și bătaie, iar dacă a luat bătaie din greșeală, nu e problemă, știe ea de ce și-a furat-o. Mai grav e că manifestările astea apar de-abia după ce puiesc vreo 2-3 copii, atunci când mocârțanul știe că a legat-o pe femeie de glie și poate să i-o dea calm, că oricum nu mai pleacă.

Nu despre asta voiam să zic, deși ideea mi-a trecut prin minte citind despre moldoveanul care și-a ucis mama și bunica, sau a încercat să o ucidă și pe bunică, după care i-a dat o scândură în gură polițistului care încerca să îl aresteze. Bine, la polițiști eu sunt cum sunt rromânii la femei. Lasă că știe el de ce și-a luat-o. Mă întreb doar, cum să îți omori mama? Adică, ce motivație diabolică te poate duce la așa ceva? Practic, o femeie a crescut în ea un om, s-a chinuit cu el, l-a crescut într-o rromânie mereu în schimbare și în criză, după care a fost ucisă. Răsplata supremă pentru efortul suprem.

Eu voiam să spun despre o prietenă care tocmai se reîntoarce la concubinul ei. Cred că a 3 a sau a 4 a oară. De fiecare dată când și-o fură, e tot mai bătută și mai vânătă. De fiecare dată tipul se duce la ea acasă, la părinți și convinge pe toată lumea că a fost o greșeală, că a scăpat la alcool și că nu e vina lui. Iar proasta asta îl crede și o iau de la capăt. Și nu atât ea, că hai, e femeie, are 2 neuroni, dacă nu e ardeleancă. Dar părinții ăia cum pot suporta să o vadă acasă ruptă din bătaie, iar când vine cel ce le-a bătut copilul, îl primesc în casă, îl pun la masă și discută.

Nu știți de ce, nu?
Ambii au motivații diferite.
Mama ei e de părere că altul mai bun nu găsește și că bun rău, asta e, cu timpul va fi mai bine, el e om de casă, muncitor, aduce salariu acasă, nu aduce femei etc.
Motivația tatălui e simplă. Ți-am zis că dacă pleci de-acasă cu ăsta, la mine nu te mai întorci. Să zici mersi că te primesc în casă, dar de restul spală-te pe cap, că ai zis că ești femeie matură și iei ce decizii vrei în viață.

Și atunci te gândești, cum ajung copiii să își ucidă părinții?