Cred cu sinceritate că tipul care gândește ideile de la Agricola Bacău e unul din cei mai bătuți în cap copywriteri din românia.
În imagine aveți un pui mort.
Un pui mort, care are probabil sub 1 lună de viață.
Un pui care a crescut în cele mai groaznice condiții cunoscute de un animal, în baterii luminate 24 din 24, ca să le dea senzația că e zi și că trebuie să mănânce tot timpul.
Un pui crescut cu resturile tocate ale fraților săi.
Un pui ucis în mod mecanic, cu o sârmă înfiptă-n gât.
Un pui care e încă viu când deja jupuit complet și încep să i se scoată organele.
Un pui care, ca orice vertebrată cu sânge cald, are nervi complet dezvoltați și simte aceeași durere ca mine și ca tine.
Acum spuneți-mi voi cum dracu poți spune că ăla e un pui fericit.
Un pui fericit să ce? Să moară ca să îl putem elimina noi sub formă de dejecții?
De ce e fericit puiul de la Agricola Bacău?
NOU
Si totusi…mananci.
NOU
mananca si rade…
NOU
Si se fericeste.
NOU
o fi tot ala cu ideile de la dedeman.
NOU
Alea de la Dedeman sunt geniale. Cum altfel am fi stiut noi ca, citez, ‘cu dragostea nu se glumeste. Nici cu ciocanul rotopercutor’? 😀
NOU
Cred ca omul de la Agricola responsabil se ghideaza dupa vorba “unde mai pui ca sunt mort dupa cui”. S-ar explica 😀
NOU
Tipa de la Dedeman e ok. Ăsta e cretin.
NOU
probabil le da cu iarba
NOU
la fel de grotesc ca reclama aia de demult cu “zboara puiule, zboara!”, o ma tine minte cineva?
NOU
…atat de proaspat de parca e viu
NOU
poate puiul ăsta e fericit pt că ştie că are aviară şi că-şi răzbună toţi fraţii! Allah Akbar!
NOU
Aici te paste un ban pentru ca te iei de varul lui Arhi, geniul advertisingului mondial, angajatul nr1 al leului brunet, angajatul mai mult sau mai putin secret am RMGC, Bogdan Naumovici…
NOU
Ca unul care haleste din animalele astea fericite, iti pot spune ca asta e unul scumpicel, un soi de mortaciune premium de la firma cu pricina. Astia (puii fericiti), cica sunt crescuti la sol, nu in baterii. D-aia o fi fericit. Si nu e hranit cu atatea rahaturi.
Iti spun din incercate ca-i mai bun la gust decat alte mortaciuni. Give it a try.
NOU
Dracu are dreptate… nu de alta dar consum si eu des “Puiul fericit” si “Puiul familist” al cu 4 picioare…. si sunt cu o clasa peste ce gasesti in comert(mai ales ala fericit e crescut cu graunte)… stii ce ciorba iese din el… ca la mama acas acu 20 de ani…asa cu grasime deasupra… nu carne fada si far de gust.Mai scapa si maica-mea cate o gaina/un pui odat la o luna pentru puradel dar ea le tine pentru oua asa ca ne adaptam la ce gasim in comert…
NOU
Crecuti la sol si facuti fericiti pe masa
goo.gl/ScnwDB
NOU
Eticheta aia e gandita ca atunci cand esti in fata lui sa uiti tot e ai insirat tu si sa il cumperi cu inima usoara – el fericit, tu fericit.
NOU
Si mai e si bulina aia cu “56 ani”. Sper ca nu e virsta puiului!
NOU
Cred ca e fericit pt ca arata bine, daca ar da de astea www.facebook.com/maryyuthanea.prom/videos/746360455411475 nu ar mai cumpara nimeni
NOU
Puiul Fericit – pentru ca celelalte nume de produs inregistrate la OSIM erau luate. Am fost pe acolo o data si nu vrei sa stii ce inregistreaza marile firme ca produs. Orice nume, silaba sau fir de par.
NOU
Sper sa nu afle gainile de la care iau astia oua ce soarta au copiii lor, ca vor deveni “stresate”.
Apropo, eu azi dimineata am mancat “embrion” fiert? Ou mai gad…
NOU
Poate era doar ovul, zic…n-o fi ajuns sperma de cocos chiar in toate
NOU
Ejti infect, mă 🙂
NOU
Da, el e infect, nu tu ca voiai sa faci blowjob la cock 🙂
NOU
Cand eram mai mica, imi amintesc ca embrionul nu era atat de vizibil (si nu pentru ca n-as fi fost eu atenta; disecam orice dumicat, sa stiu ce-i in el). Dar de cativa ani am inceput sa nu mai gasesc oua “fara” embrioni. Sunt din ce in ce mai mari.
NOU
Puiul fericit a fost Ionica (asa il botezase bunica), puiul crescut de mine cu muste si alte delicatese, acum vreo 20j de ani. S-a facut un cocos falnic si mandru…a iesit o ciorba extraordinara din el 😀
NOU
E fericit ca a scapat de tortura, nu-i logic :)) ?
NOU
E fericit, că mananca iarba. Huehuehue!
NOU
Cand ma gandesc ca o sa mananc o salata vegana. Toate acele plante vii :(( Saracele , ce o sa mai sufere :((
NOU
Poate puiul e “fumat” inainte de a ajunge pe banda rulanta
NOU
wah, puiu asta e foarte bun. am luat si intreg si tacamuri de pun la supa.
prea bun, prea cala tara.
NOU
E fericit ca si-a indeplinit menirea pe aceasta planeta… Moartea lui a umplut o burta goala… sau doua, trei… depinde de greutate si ingrediente… Asta e Arsenie Boca al gainilor…
NOU
probabil e fericit pt. ca totul s-a terminat
NOU
Nu stiu de voi, dar cei mai buni carnati oltenesti pe care i-am mancat sunt astia de la Bacau. :))
La pui n-am facut inca diferenta, poate pentru ca pun menta si rozmarin in orice si se duce dracu’ tot gustul de pui. 😀
NOU
Andreea, la un post de “doina si jale, o balada a puiului sfartecat” cum e asta, te apuci tu sa lauzi carnatii oltenesti? Putina demnitate si piosenie; pls!
PS, eu am vazut pe la alimentara ca se cauta mai mult carnatii trandafir si polonezi. sic! 🙂
NOU
@baxt: nu stiu, am vrut sa fac reclama la Agricola, ca-s din urbea mea natala si vreau sa tin cu ei 😛
Nu prea merg la alimentara, doar de vreo 2 ori pe an, asa ca nu mai stiu ce se poarta in materie de carnatzaraie 😀
NOU
Carnatzii aia “sticks” in ambalaj verde (tip plic) mi se pare ca sunt tot Agricola, deci thumb’s up macar pt carnatzii sticks. 🙂
NOU
Ok, data viitoare iau si eu carnati sticks… desi ultima oara cand am mancat ceva asemanator am avut arsuri la stomac. Tin minte totusi ca era niste salam unguresc atunci, deci ai dreq bozgori…
NOU
Si Aldis face carnati sticks. Si scrie “picanti” pe ei, ca si pe aia de Agricola 🙂 Si-s buni.
NOU
comunitate.desprecopii.com/forums/topic/108669-aldis-ce-am-primit-adineauri-pe-mail/
NOU
10 ani, dude? Serios, imi dai link catre o anonima de acum 10 ani?
Eu stiu ca nu-s sanatosi si ca pun aia in ele toate resturile, eu am spus doar ca fac niste carnati sticks buni. Ce cumpar frecvent de la Aldis e o rulada cu piept de pui (i-au stricat recent reteta, au coborat de la 85 la 65% pieptul de pui din compozitie) si muschi file (care cica ar avea 98% carne 🙂 ) Si-s bune. Nesanatoase, stiu, colesterol, ulcer etc, dar bune.
NOU
E fericit ca macar se transforma si nu devine tarana. Omul poate a vrut sa faca o alegorie a vietii si mortii, puiul prin moartea lui contribuie prin transformare. Si asa e el fericit ca moartea lui are un sens 🙂
NOU
Da, in loc de tarana, sta putin in stomac si devine materie fecala… Ce onoare!
NOU
@deedee fals… devine ingrasamant 😉 (=> util de 2 ori omenirii… pe termen scurt)
@papi frumoasa teoria cu puiu constient
NOU
Eu nu mai mănânc pui din comerț de vreun an jumate.
Au un gust nasol.
Mănânc doar puii atleți crescuți de mama la țară pe care îi fierb întâi, apoi pe grătar.
Nici carnea de porc nu mai este ce a fost odată. Zeama aia alba ce curge din ei în tigaie nu e semn bun. Noroc că încă mai avem porci crescuți semi intensiv. Când o sa dispară și ăştia vedem ce facem.
Anul ăsta cresc la țară 30 de curcani. Cu furaje combinate de al bătrân, cu putin calciu și faina de pește. Când ajung la 18 kg , bag jumate la congelator și jumate la vânzare. Peste o săptămână îl sacrific pe cel de 10 kg. Așa de probă.
Acum nu știu Cum sa îi sacrific, normal cu securea sau să-i bag la curent
NOU
Întâi îi fierbi, sa le iasa tot gustul in apa, si pe urma ii pui pe gratar. Ma…nu e bine. Cu siguranta exista solutii mult mai bune. Carnea pe gratar poate avea si alt gust, nu doar de cauciuc incins.
NOU
tu iti faci cu mana ta furaje in care pui singur, de buna voie si nesilit de nimeni faina de peste? care este interzisa prin lege in alimentatie? de “buna” ce e? in timp ce toata lumea se lauda ca ei spre deosebire de concurenta NU pun in furaj faina de peste, aditivi, resturi proteice (pui tocati)..wow :))
NOU
Cand n-o sa-mi mai fie lene, o sa devin atletica. Nu de alta, dar daca o sa incerce vreun canibal sa ma manance, sa isi rupa dintii in carnea mea tare, atletica. Prea ca la tara.
NOU
@deedee Crezi tu că o să vrea să te mănânce?
NOU
@dani. Nu ai idee ce ciorbă iese din zeama aia unde fierb puii.
@tibi. Tu Cumpăra de la ăia care nu pun făină de pește. Eu o folosesc 2 luni doar pentru perioada de creștere, pentru îngrășare se schimbă rețeta.
Nu vor fi curcani bio pentru că nu mai sunt cerealele care erau odată dar o să le fac o analiză așa pentru cultura mea generala.
NOU
Hai sa lasam putin ipocrizia hipstereasca vegana . Mancarea produsa de industria agro-zootehnica care hraneste marea masa a oamenilor arata cam asa, iar reclamele tampite se asorteaza perfect cu majoritatea cumparatorilor. Daca vrei pui supermegasanatos crescut in conditii de 4 stele care a fost sacrificat de o echipa speciala de neurochirurgi venita din USA trebuie sa platesti gras…pui eco , bio , trio… Si porcul sau mielul este sacrificat de craciun sau paste intr-un mare spectacol tzaranesc grotesc chiar daca legislatia prevede asomare electrica si alte europenisme haioase.
Sa nu plangem de mila puilor , porcilor si mieilor ca nu e cazul….
NOU
eu nu miminc pui ca is poca
NOU
Bai baieti, calmati-va, ca eu nu mai mananc pui toata viata.
Domnu Sandu, ce-ti veni?
NOU
Precum zicea dracul de la postul 7, iti confirm ca puiul fericit e crescut la sol, nu in baterii si are hrana bazata pe cereale, fara faina de peste si alte mortaciuni, drept urmare si perioada de crestere e mai mare (parca peste 56 de zile, daca tin eu bine minte) – acestea sunt motivele pentru care e fericit.
Daca te vei sacrifica sa cumperi unul, vei observa cu usurinta ca are o alta textura si alt gust fata de cei cumparati de la supermarket cu 7-8 lei/kg.
NOU
Culmea reclamei la pui: etimpu.com/2014/03/31/amintiri-din-epoca-de-aur-ep-49-reclame-partea-5/reclama-carne-de-pasare-3/
NOU
Eu reprezint plebea si recunosc, subiectul m-a marcat. M-a marcat atat de tare incat voi manca stoempu’ gol diseara (consoarta avea de gand sa pregateasca stoemp cu ficatzei de puisori)
NOU
Exista deby.ro si are 2.800 de prieteni pe FB. Mai aveti nedumeriri in legatura cu targetul acelei etichete?
NOU
Mai există? !
NOU
Mah aia cu deby e vrajeala.
Nu exista oameni atat de prosti! n-au cum, ar fi murit pana acum bagand degetele in priza sau intepandu-se in frunte cu furculita cand incearca sa manance, sau ceva.
NOU
PS, Dan, iti mai vand un pont. In WE a fost la peste, chit ca-i perioada de prohibitie, iti imaginezi cate pestoaice insarcinate o fi devorat? Vine lunea si arunca manifestu’ cu puiu’ linshat ca sa ascunda de fapt atrocitatile pe care le-a savarsit in we.
NOU
Avea bunicul o expresie in momentul cand taia o gaine…”ca a vazut-o mai suparata” si a taiat-o. Nu stiam eu cand sunt fericite gainile.
NOU
Ciudat, Bunicu cum vedea una ca se hlizeste ca proasta cum o taia. Probabil credea ca rad de el.
NOU
Stiu eu de ce e fericit…..de Kiki.
NOU
E fericit ca a crescut cu, cu toate ca a crescut in baterii luminate 24h/zi, a fost omorat cu o sarma in gat (really? wtf!?!), si e inca viu cand incepe sa fie jupuit (I call bullshit on that!), el a murit cu folos – sa poti sa-l bagi la cuptor si sa imbuibi toata familia cu el.
…mno, nici eu nu inteleg de ce e puiul fericit.
NOU
Si uite asa prietenul la nevoie se cunoaste…spune tot. Baxt ce naiba ai fumat?
NOU
Pai toate logo-urile si afisele publicitare ale brandurilor care comercializeaza carne, au animale care rad sau fac cu ochiul, cum e ala de la Buzau.
Daca ai vedea un afis mare pe bloc, in Piata Obor, cu o vaca atarnata in carlig, cu matele scoase, cu beregata taiata, din care curge sange sau un porc zvarcolindu-se, cu jbiltul in nas, nu cred ca ai mai cumpara carne, nu?
NOU
Poate oi fi eu mai de la țară, dar am o intrebare. Sunt multi romani care să nu fi asistat sau participat efectiv niciodată la tăierea unui pui, porc, miel etc.? 90% din oamenii pe care îi cunosc au facut asa ceva măcar o dată in viață, deci nu ar avea nici o problemă la vederea unor asemenea imagini.
NOU
Si eu am taiat destui pui, am tinut porci (la injunghiat nu ma bag, ca nu ma pricep) dar totusi nu as vrea sa vad in fiecare zi gaturi taiate. Si mai este o chestie: aia 90% de care vorbesti tu sunt barbati insa cumparaturile le fac mai mult femeile. La taiat pasari mai stau femei de fata dar la porci si mai ales la miei, majoritatea prefera sa nu asiste.
NOU
@Miha am flambat siropul ala de artar de la tine 🙂
Apropo, pfoai de dulce-o fost! 🙂
NOU
Daca asta e fericit ca moare cu sarma in gat ma intreb de ce tratament o avea parte ala nefericit
NOU
Eu nu pot manca pui gatiti si prezentati intregi, doar sub forma de pulpe, piept etc.
NOU
Dac-as vinde preparate din carne, fleicile pentru gratar le-as ambala sub denumirea de “Porcu’ dracului!”.
NOU
P-asta l-ar cumpara numai feministele trecute de 60 ani, suparate pe viata, nu? :))
NOU
@Andreea: comentariul tau cu babele mi-a dat ideea si pentru slanina pentru jumari: “Scroafa Naibii” 🙂
NOU
@mircea: ma mir cum de nu lucrezi in marketing, ce sa zic :))
NOU
glorie mielului
NOU
Poate sunt aia de au pus sloganul la Fancurier “Oriunde, cu placere!”.
NOU
prin comparatie , o fi fost mai fericit ca altii (spatiu mai mare, macare mai buna, etc ).
adevarul e ca puii astia mai smecheri (gen ” fericiti” , crescuti mai ecologic ) sunt chiar mai gustosi (si, normal, mai scumpi). or fi mai gustosi cei de la tara , dar nu toata lumea are rude / cunostinete cu gaini in curte
NOU
Multumesc ca mi-ai amintit de ce nu-mi place carnea. Era sa uit.
PS: Cred ca doar o tipa putea sa “fete” asa ceva.
NOU
@DeeDee: Hop și eu pe navă! Dar unde e restul echipajului?!
Oamenii consumă cu atâta seninătate asemenea chestii fiindcă în farfurie nu mai arată deloc a ce obișnuiau să fie odată…
În public nu ai voie să prezinți filme documentare cu imagini neprelucrate din ferme și abatoare fiindcă persoanele care nu sunt majore și cele cu inima sensibilă pot fi afectate emoțional, însă le poți pune pe raft și pe masă bucăți și măruntaie din bietele viețuitoare sacrificate.
Am sentimentul că dacă s-ar da în licee și facultăți niște documentare din astea, măcar pentru scopul unei informări corecte și echidistante, în mai puțin de jumătate de secol nu ar mai fi cerere de asemenea produse. Din păcate, nu prea cred că o să se întâmple așa ceva pentru că suntem și noi, la rândul nostru, niște „produse”… niște produse ale inoculării – „Consumatorul Fericit”.
Pentru cei care simt că ceva e putred în Danemarca (dar și în farfuria lor) însă totuși ezită a reflecta, le recomand documentarul „Earthlings” (găsit pe YouTube).
„Dacă abatoarele ar avea pereţi de sticlă, am fi toţi vegetarieni” – Paul McCartney
NOU
@Evo: daca McCartney ar avea dreptate, macar macelarii ar fi vegetarieni…
NOU
daca-am avea idee cat de scarboase-s femeile poate nu ne-am mai dori sa le futem. oh… wait. avem idee. si in continuare dorim sa le futem.
acu aplica asta si la carne.
NOU
Nu, da’ acuma ce trebuia scris pe etichetă?
“Pui Sfințit”?!
NOU
Pui caruia i s-au citit stalpii, pui vesnic, pui de 40 de zile, pui mumificat (pentru puii afumati)…….
NOU
De ce e fericit puiul de la Agricola Bacău?
Pai tu daca ai duce o viata ca cea pe care ai descris-o si nu ai avea scapare, nu ai fi fericit daca cineva ti-ar lua gatu’ cu o sarma?
NOU
Mie mi se pare ca asta e din filmul “ce copywriteri, eu sunt director si am idei traznet”.
NOU
E fericit acu’ ,c-apărut pe sait!
NOU
Acuma nu toti is rockeri tineri ca sa vorbeasca despre alcool sex si droguri…
NOU
E fericit că-l mănâncă un român
NOU
Ar putea avea și slogan puiul ăla: “Decât o viață de c***at, mai bine mort și-nfoliat!” :))))))))))
NOU
pai domle cica astia nu-s crescuti la baterii, o ard pe pajiste & shit
eu am vazut alta chestie beton de la agricola, ouale nestresate 😀
NOU
Eu ma gandeam la un alt aspect, al violului, al depravarii si inselarii, al avortului fara acordul mamei, 1 cocos la 20 de gaini alege ce vrea, dar lor oare le place, au un cuvant de spus? ma gandeam la chestia asta weekendul trecut cand intorceam pe disc niste pulpe si aripioare.
NOU
Ce tare esti tu
NOU
Fericit ca a trecut strada primul :)))
NOU
O mica paranteza legat de durerea pe care aparent o sufera acesti pui cand sunt taiati in abator si un mic sfat: Daca nu aveti habar nu scrieti, ca informati lumea eronat si marea masa chiar crede ce scrieti…(app de poanta cu cardul ce sanatate si banii din el) – puii respectivi sunt trecuti printr-o baie de apa electrificata care le inactiveaza acel simt al durerii – aceasta manopera intra in capitolul bunastarea animalelor, carnea provenita de la un pui viu cu maxim 1 minut inainte de taierea propriu-zisa este mult mai buna decat a unui pui omorat ieri si taiat astazi. Deci puii aia cand sunt taiati ei sunt vii, insa nu simt durerea, iar culmea sunt taiati pe banda rulanta tot pentru a sustine marea “foame”…deci criticati dar in acelasi timp contribuiti. Faceti medicina veterinara si veti intelege multe lucruri.
Bateriile sau cresterea la sol – nu sunt luminate 24/24 ci 20/24 – nu zic ca este normal, dar nici sa exagerati nu este.
Dar da, campania “puiul fericit” este una tampita intr-adevar, dar uite ca prinde la oameni.
NOU
andreea, exagerarile mele au fost voite, pentru a sublinia idiotenia campaniei. sunt carnivor convins
NOU
E fericit ca a murit gras !
NOU
Presupunand ca acest post nu a fost inspirat din ce am scris eu (cu o saptamana inainte), sa stiti ca PUIUL FERICIT este MARCA INREGISTRATA.
Si “a fost bataie” pe marca asta.
E drept, pentru ZDRAVAN MOLDOVENESC nu a fost concurenta!