Legat de subiectul de aici și citind articolele lui Scutariu despre Transsiberian, mă gândeam că Bucureștiul este singurul oraș cu fițe din românia care nu are un centru pietonal, închis traficului auto. Am impresia că până și Suceava are așa ceva, numai noi nu avem.

centru pietonal

Zona asta ar trebui să fie complet închisă traficului auto. COMPLET. Suntem 2 milioane de oameni, 3 milioane de aproape oameni dacă îi punem și pe ardelenii și moldovenii temporari. E normal și NECESAR să existe un loc de promenadă, întâlniri și distracții pentru cetățeni. E normal să poți ieși în fiecare seară și să te plimbi, sau să îți plimbi copiii, să intri prin magazine, să te poți așeza la un bar exterior să asculți un artist stradal și totul fără să îți fie frică că dă o mașină peste tine sau să inhalezi toate gazele de eșapament din zonă.

Desigur, e un vis și nu se va întâmpla asta, pentru că astfel s-ar limita accesul auto la toată zona dinspre casa poporului, unde sunt toate ministerele, parchetele și alte căcaturi, iar domnii plătiți din banii noștri se știe că sunt niște eleganți, doar nu vreți să meargă pe jos angajații ANAF…

PS: Primul care spune că există centrul vechi, se știe. Ca la ăia cu salar, da?