tatoiu_dunga_buletin

În judeţul Olt, două fete de 9 şi 15 ani au fost ucise de tatăl lor. Bărbatul fusese internat de mai multe ori la psihiatrie, dar după câteva zile era lăsat să plece acasă. Doctorii spun că oricât de violenţi ar fi bolnavii, nu pot fi internaţi sub pază decât dacă există o hotărâre judecătoarească.

La noi în bloc era un tip nebun. Nea Pompilică, tatăl lui Pompilică junior, spus și Popică. Știam că era nebun pentru că era super mândru de asta, arătă cui voia să vadă că el are dungă roșie în buletin și că e nebun și nimeni nu îi poate face nimic. Sincer, nu știu dacă chiar exista acea dungă roșie pe buletin, nu am ajuns să am onoarea de a o zări, dar pot confirma că nea Pompilică era sărit de pe fix.

Și nu neapărat din cauza faptului că îi plăcea să cânte în gura mare pe stradă. Și mie îmi place să mai cânt, nu neapărat în gura mare, dar na, câteodată mai scapă câte o vocaliză.

Începea să îți atragă atenția când îl auzeai certându-se pe 2 voci, în fața blocului. Pe atunci nu auzisem de Smeagol, dar, fără exagerare, omul se certa cu o femeie, dacă nu îl vedeai. Dacă însă era în raza ta vizuală, îl vedeai cum strigă la sine însuși, cum gesticulează, cum se înroșește la față, tot tacâmul unei discuții aprinse.

Nea Pompilică, dacă se enerva, spărgea geamurile la scară. Uite-așa, că voia el. După care, senin, mergea și îl anunța pe domnul Untaru, administratorul, că el a spart geamurile și nimeni nu are ce să-i facă. Domnul Untaru reclama la miliție, veneau capetele de cretă și, când vedeau că e vorba de nea Pompilică, îl amenințau cu amenda pe administrator, dacă îi mai deranjează.

Știu, pare haios. Un nebun aproape inofensiv, care încearcă să supraviețuiască. Iată că totuși nu toți nebunii sunt inofensivi. Ci sunt ucigași. Ca olteanul de mai sus. Sau ca nebunul acela care a primit phishing pe net, cel cu Suntem de la poliție, ai porn în calculator, plătește amenda sau te arestăm. Iar el a preferat să se sinucidă, nu înainte de a-și ucide copilul de 4 ani, ca să nu sufere din cauza lipsei tatălui.

Important e că avem o mulțime de legi interesante și că parlamentul tot bagă altele, cum nu se poate mai binevenite, cum ar fi noul cod fiscal. Sau legea prin care delfinii sunt declarați persoane non umane, cu drepturi și libertăți. O lege care să permită rudelor și medicilor să ia decizia de a ține sub pază un bolnav periculos, nu există.

Desigur, va exista după ce progenitura vreunui demnitar va fi ucisă. Atunci se vor rezolva toate.

Nici nu știi dacă să dorești asta sau nu…

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.