Prin primăvară m-a lovit unul din impulsurile mele de moment care, câteodată, mă duc la sapă de lemn. Am vrut să încep să beau smoothieuri mai multe, pe motiv că îmbătrânim și parcă doar salată de carne nu mai merge.

Zis și făcut, hai la magazine, să căutăm smoothie, nu? Ete că nu, că produsele astea extrem de bio și de gustoase, vândute prin diverse galantare în sticluțe de 400 de mililitri maxim, au prețuri de zici că sunt condimentate cu platină pură.

Așa că am ales soluția care s-a dovedit maxim de câștigătoare, până la urmă. Mi-am cumpărat un frumos blender cu care îmi fac ce smoothie vreau eu, când vreau, în ce cantitate vreau și la niște prețuri cu care, în magazin, aș cumpăra eventual dreptul de a deșuruba pe jumătate capacul sticlei.

Serios, oamenii se tem prea mult de utilizarea unui robot sau blender, mai ales din motivul Vai, se spală greu. Se spală pe naiba greu, îl pui sub jet de apă, se spală instant. Nu mai zic de mașina de spălat vase sau ceva.

Știți ce bine e să faci fulgi de gheață în blender și să torni peste ei un pahar de vin alb, când afară sunt 45 de grade și aerulcondiționat de abia face față? Sau, în cazul copiilor, să torni peste gheață o lingură de sirop de fructe și să le dai granita homemade?

Better than anything, vă zic.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

51 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    De ce mai pui vinul si fulgii de gheata in blender? Pastreaza bautura rece?

  2. #3

    Dacă nu faci poză cu el nu cred.

  3. #4

    Mda, și pe mine m-a lovit acum câțiva ani aceeași idee. L-am folosit primele zile, acum îl scot de câteva ori pe an din dulap, unde stă în companie selectă, alături de: mașina de făcut pâine, râșnița de cafea, storcătorul de citrice electric, storcătorul de citrice manual, mașina de făcut cuburi de gheață, ceva mixer cu două palete și alte lucruri de care am și uitat.

    • #5

      + aparatul de facut gofre o data, aspiratorul de masina, feliatorul electric pentru o paine si un cascaval, aparatul de tuns s.a.
      As fi uitat ca am atatea daca nu mi-ar aminti nevasta de 5 ori pe an.

    • #6

      Same here. Dureaza 1 ora sa fac 1 pahar de licoare si merg 2 kg de portocale. No joke.

  4. #7

    felicitari, ai descoperit gaura de la macaroana

    • E articol scris la comanda lu’ nevasta-sa. Il vezi tu pe Arhi (ala care acu’ doo zile ne daddea tema de casa lista de tequila bum bum) lipaind un smoothie de banane cu (insert an exotic disgusting fruit here)?

    • #9

      se intelege gresit dăca spun ca imi place mult gustul de banana, nu?

  5. #10

    o fi domle
    cand am citit titlul am zis ca ti-ai luat din asta: goo.gl/ACmTvT
    😀

    • #11

      ma crezi mircea badea, sa am bani multi multi multi??

    • #12

      la gioarsele alea face reclama Equus caballus zisa si bruma
      ma gandeam ca poate esti solidar cu amaraciunea lui :))

    • De ce ti-ai lua un storcator de fructe cu melc? Faci bulion?

    • #14

      Se gaseste de black friday la 900-1000 de lei si chiar isi face treaba. E total diferit de orice storcator de pe piata si se curata si foarte usor.

  6. #15

    Mircea Badea ce parere are?

  7. #18

    Si la mine zacea partea de blender (cumparasem un robot de la Tefal si avea si cana de blender), ca imi era lene sa fac smoothie-uri si lene sa spal cana.

    Acum, de vreun an, de cand am dat-o pe sanatoase, beau smoothie aproape zilnic. Partea buna e ca bea si barbati-miu. Dimineata, in loc sa murdaresc 100 de vase si sa fac omlete, sandvisuri si altele, arunc fructe in blender (depinde ce am prin frigider) si apa sau lapte (de vaca sau vegetal) si bem, tot drumul spre servici.

    Seara, la fel. N-avem chef de gatit si parca nici mancare comandata nu vrem? Pac, smoothie. Am umplut stomacul si gata :)). Spal doar bolul de la blender si paharele.

    Daca am pofta de clatite din alea americane, dar vreau ceva sanatos, bag repede niste din asta: www.youtube.com/watch?v=r7LSeodRhdI . Iarasi, vase mai putine.

    PS: Recomand ca in fiecare smoothie sa fie o banana. Te ajuta sa te saturi si sa indulcesti fara sa mai pui miere. Poti sa pui si niste fulgi de ovaz, ca sa fie mai gros si mai satios.
    PS 2: Baga fructe de padure, cat mai e sezonul lor. Eu am prins afine din alea mici si mov, culese din padure. Sunt atat de dulci si gustoase… se pisa pe bilele alea albastre si acre, de cultura.

    • #19

      Eu afine mici, dulci si gustoase am mancat acu vreo 10 ani cu fiica-mea de am ajuns sa ne facem tabel cu cat sta fiecare la buda.

    • As fi curios pe ce bloguri o arde sotul lui Georgi, sa-i aflu parerea reala despre smoothie in loc de mincare “gatita sau comandata”.

    • #21

      Nici nu vreau sa stiu ce e la curul vostru de la smoothie, tare nu iese oricum, zeama bei, zeama caci.

    • #22

      cunostintele tale de biologie si fiziologie ma sfarama emotional…

    • #23

      Pot să împrumut asta cu sfărâmatul emoțional? 😉
      Plătesc și licența.

    • #24

      Hai ma baieti, sunteti niste rai :))
      Barbati-miu bea smoothie, ca vrea el, nu ca il oblig eu. A avut niste probleme mari de sanatate si a cam avut ordin de la medic, sa o dea pe chestii sanatoase, ca ii cam placeau shaormele, mancarurile grele si chestiile acidulate, ca altfel o beleste cu sanatatea (a avut inceput de gastrita, colesterol mare, reflux, din astea). Ca sa nu mai zic, ca el isi pune si o lamaie intreaga, ca ii place mai acru. Cand fac smoothie, mai intai imi torn mie, in pahar, apoi isi pune el lamaia, curatata de coaja si mai blendeaza putin. Sa mai zic ca a slabit 25 de kg intr-un an si ca analizele lui medicale arata perfect, acum?

      Ca sa nu mai zic ca, a descoperit ca adora sa manance legume fierte, fara sare. Carne fiarta… si altele. Si-a cumparat cacat din ala de fiert la aburi si isi face singur. Eu pun sare, parmezan si unt pe ele, ca sa le pot manca. Eventual le fac piure. Apropo, e misto apartul ala de fiert la aburi. Au alt gust legumele.
      Deci, nu eu sunt aia nebuna :))) Pot sa ma disculp, macar la capitolul asta. El e mai Maica Tereza decat mine, ca stie ce probleme de sanatate a avut si cat de rau s-a simtit.

      PS 2: Avem si mancare gatita, in frigider, tot timpul. Comandam doar pizza, ocazional.
      PS 3: Nu te caci apa de la smoothie. Pot sa zic cu mana pe inima ca, consistenta cacatului, e absolut normala, daca tot va ingrijoreaza ce ne iese dintre buci.
      Mai rau ne diaritzam cand mai scapam, ocazional, intr-un Mc Donalds.

  8. #25

    Aoleu cum sa pui gheata (apa) in vin? Cu ce ti-au gresit oamenii aia care au muncit sa faca vinul ala? Nu trebuie sa le respecti si lor munca?
    Ai 1 milion de solutii: racesti vinul in frigider, pui cuburi de gheata refolosibile, struguri inghetati (preferabil din acelasi soi, sau macar in zona), bei apa cu gheata din ALT pahar, etc

    • Sau ai putea pune cola

    • E tatar, astia nu tin la bautura asa ca tre’ sa bage apa la greu in ea.

    • #28

      toate natiile viticole au obiceiul sa puna apa, fructe si to’felu de chestii in vin. ba pun chiar si in sampanie
      noroc ca mai apare cate un purist ca tizu’ care le strica bucuria

    • #29

      astept cu interes sfatuitorul care sa imi spuna ca vinul se bea la temperatura camerei, altfel sunt un n00b

    • #30

      Vinul se bea la temperatura camerei, altfel ești un n00b.

    • #31

      לזיין אותך

    • #32

      Si niciodata spritz…plm…daca mie imi place spritzen titzen cu apa minerala sa fie nitel “frizante” ce pana mea?

    • #33

      Majoritatea vinurilor au gama larga de temperaturi, dar da, se recomanda temperatura camerei (pivnitei) adica undeva la 14-16 grade.
      Daca vrei frizante bei vin frizante (tanar, fermentare rapida, etc) nu ai nevoie de apa minerala.
      Inafara de oamenii care prefera cola nu cred ca exista gust pentru care sa nu existe vinuri potrivite din orice gama (culoare, pret, etc)

    • #34

      ai dreptate, cum plm sa ai alte gusturi, cand poti sa nu…

    • #35

      Se vede ca n-ai baut niciodata o galeata de vin intr-o noapte cu un berbecutz la protap….moldavian style.

    • #36

      Pai asta zic: orice preferinta ai avea, exista vin potrivit cu preferinta ta. Mai putin daca-ti place cola…

    • #37

      nu cred ca exista vin cu co2 si concwntratie de 1-2 la suta, ca sa ma racoreasca doar

    • #38

      Prietene, vinul alb se poate bea sub forma de sprit si e excelent vara! Care-i problema? Pe mine ma mai scot din sarite si inteligentii care imi explica ca vinul rosu se bea la temperatura camerei. Aiurea, eu sunt friguroasa, am 26 de grade in casa, si iarna si vara, beti voi vinul rosu la 26 de grade, eu il beau din beci, unde is 12 grade.

  9. #39

    Pune un măr, o banană, un morcov, puțin ghimbir și un pahar de iaurt/kefir. Poți adăuga puțină scorțișoară și o lingură de miere.

  10. #44

    Știu că ai zis ceva despre capu’ la pește, dar o crema de usturoi cu smantana și verdeață, pusă langa un pește prăjit in mălai……
    Mno, fiecare cu blenderul lui. Care e foarte util. 🙂

    • #45

      sau maioneza light cu usturoi, amestecate lung si cu un strop de lamaie, dar doar un strop…

  11. #46

    Vitamix. Atat.

  12. De ceva vreme, cand aud de gheata zdrobita ma gandesc doar la aperol spritz. Nu stiu cum de l-am descoperit abia acum

  13. Mic dejun = 250 ml lapte, 2 linguri fulgi ovaz, 1 lingurita chia, 1 lingurita unt de arahide, 1 banana, 100 g fructe de padure congelate. Eu mai adaug si o cupa de proteina, ca am nevoie. Pofta mare!

  14. #51

    doua cuvinte: za-har

    mai bine cu carne