Mă uitam în piața de electronice, legat de black friday. După ce că absolut tot anul, în fiecare săptămână, marii retaileri au avut promoții majore, cu reduceri majore și restul, acum, cei doi mai mici pe online s-au gândit să facă un blackfriday de o lună. Flanco a dat drumul acum vreo săptămână, Altex a dat și el drumul, rapid și competitiv.

Desigur, am fost prin amândouă și m-am uitat, comparativ. Nu este nimic de genul reducere tip black friday, care să rupă masiv piața. Dimpotrivă, în ambele magazine sunt prețuri care sunt chiar mai mari decât la competiția mai mică și care nu are reducere de asta masivă și nemaivăzută.

Am găsit, cu chiu cu vai, un Nokia 2.1, la Flanco, la 299 de lei, prețul real era pe la 500, din ce am văzut pe net. E bun, pentru un telefon de dat cadou. Dar, în rest, niciun preț care să te dea pe spate.

Să ne înțelegem. Eu NU sunt adeptul reducerilor masive și trăitului din vânzarea de reduceri. E o politică tâmpită și păguboasă. Dar semnificația BF este fix asta, o zi din an, cu reduceri explozive, alimentate de furnizori, care bagă bani în asta, pentru a sparge stocuri și pentru a impulsiona închiderea de an cu EOL-uri cât mai puține. Transformând BF într-o campanie de așa zise reduceri, ca toate celelalte, nu faci decât să o bagatelizezi și, atunci când o să vină emag cu adevăratul BF, tu o să vinzi un rahat mai mic, pentru că ești în campanie de jumătate de an.

Anyway.
Am nevoie de un laptop. Actualul Lenovo dă semne de oboseală și m-am săturat să îmi bat capul cu sistemul ăla pe care l-au gândit ei cumva captiv, să instalezi tot felul de bridgeuri inteligente, să te scaneze, să facă să dreagă.
Aș aprecia niște sugestii din lista aceasta(nu mă interesează din altă parte, de la pcgarage va fi cumpărat). Folosesc pe el editare foto, editare video, nu sunt gamer, deci nu mă joc deloc. Limita de preț e 4000-4500 lei.