Unul din motivele pentru care, acum câțiva ani, m-am oprit din scris chestii despre biserică este că aici, printre noi, sunt cititori câțiva preoți ortodocși pe care am ajuns să îi respect, cunoscându-i din comentarii, de-a lungul timpului. Sunt oameni buni, inteligenți, dedicați, care au un singur ghinion, cred în chestia asta. Și mi s-a părut că ar fi jignitor pentru mine, în primul rând, să continui să atac ceva ce ghidează inclusiv viața unor oameni fără vină.

Anyway, asta nu înseamnă că sunt, în mod normal, mai puțin disprețuitor față de religie și mădularul vâscos pe care îl vântură în ochii fiecărui român, în fiecare moment, în căutare de putere și bani. Biserica este unul din artizanii analfabetismului cronic din societatea românească, faptul că avem atâția idioți care silabisesc cifrele la magazin li se datorează cu vârf și îndesat, pentru că nu oamenii inteligenți ascultă ca oile și dau bani să facă visteria mare Dănuț, ci proștii, sclavii, târâtorii în genunchi de la Paraschieva.

Anyway, unui din tipii de mai sus mi-a trimis discuțiile astea de whatsapp dintre el și unul din colegii săi popi, discuții pornite de la afirmația așa zis funny din printscreenul de sus. Observați opacitatea, disprețul, dezgustul față de știință și extrapolați această discuție la tipul de activitate pe care ipochimenul ăsta îl prestează în lăcașul de cult plătit din bani publici, cu salariu luat de la stat.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.