Știți care e problema reală a țării unde ne aflăm, mulți dintre noi, temporar?
Că nu a ieșit din comunism decât, cumva, din punct de vedere economic. În rest, toată relația cetățeanului cu statul este pe baze comuniste.

ANAF te consideră hoț a priori. Tu trebuie să demonstrezi ANAFului că nu ai furat, nu invers, așa cum este principiul de bază al dreptului. Să ai buletin este o favoare ce ți-o face statul, prin urmare trebuie să ai zeci de adeverințe și să te căciulești la cozi, pentru a avea dreptul de a fi legitimat pe stradă, de fiecare dată când i se scoală unui polițist, pentru, nu-i așa, un control de rutină. Permisul de conducere este iarăi o teroare să îl obții, fizic. Iar după ce îl obții, deși e un act oficial al statului român, are valoare zero, fără buletin. Și ești amendat, deși ai permis, nu ai buletin, deci amendă, unde ți-e șapca? Ce e mai trist e că sunt printre voi acum pinguini care se pregătesc să îmi explice cum de fapt așa e normal și e bine, ceea ce demonstrează doar CÂT DE MULT sunteți spălați pe creier.

La fel și cu ziua națională. Nouă ne place să fie frig, să fie greu, să fie urât. Ziua națională nu trebuie să fie o sărbătoare a poporului, o distracție și o eliberare a spiritului. Nu, la noi este cu serios, cu defilări prin mocirlă și frig, cu capete plecate și rememorări false ale eroilor.

Și, foarte serios, noi chiar avem, ca popor, zile MULT mai importante de sărbătorit decât 1 decembrie, o zi destul de anostă, existentă strict doar pentru că marile puteri au avut, în acel moment și pentru o scurtă perioadă, interesul ca România să fie mare.

Știați că pe 9 mai 1877, principatele române și-au declarat independența față de turci? Ele, prin voință proprie, practic au declarat război turcilor, sprijinind rusia. Știți de când erau principatele române sub dominație turcească? De vreo 400 de ani. Remember fanarioți, remember Brâncoveanu, Cantemir, Țepeș etc?

Ce vi se pare mai important, din punct de vedere istoric? Momentul în care singuri, cu prețul sângelui românesc, ne-am scos de sub jugul în care ne țineau turcafleții sau momentul în care au ieșit toți la o serbare câmpenească și au zis Gata boss, de azi ne numim altfel?

Well, cam așa ar arăta sărbătoarea zilei naționale, dacă ar fi pe 9 Mai. Vă dați seama ce vacanță de 1 Mai ar ieși?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.