Vă urâți reciproc mai mult ca niciodată. vă disprețuiți unul pe celălalt fățiș, fără jenă, împărțiți în caste de proști și inteligenți salvatori, funcție de cum votați. V-ați ucide cu plăcere unul pe celălalt, dacă nu v-ar fi frică de repercusiuni. Nu aveți niciun fel de spirit de colectiv, nu știți să faceți parte dintr-unul.

Nu vă iubiți aproapele și nu aveți milă de străini, ați lăsa un străin să vă moară de sete la poartă, fără să îi dați un pahar cu apă, dacă ați ști cu siguranță că nu vă aduce ceva bun asta. Vă disprețuiți în funcție de zonă, fiecare se socoate mai presus de ceilalți, din alte zone geografice, pe bază că au fost sclavi la nemți, turci, polonezi sau pur și simplu au mâncat pământ, din cauza sărăciei.

Îi urâți din suflet pe cei care sunt diferiți de voi, pe orice bază ar fi. Urâți homosexualii, urâți negrii, urâți evreii, dar mai în secret, pentru că vă e frică de ei și știți că sunt bogați și poate, cine știe, la un moment dat o să aveți nevoie de unul. Urâți alte religii decât sfânta ortodoxie și credeți că ceilalți ar trebui obligați să devină ortodocși, cu binele sau cu forța. Ceea ce și faceți, dealtfel, obligând, în școli, copiii diferiți, să asculte bălmăjelile popilor ortodocși, sub cuvântul că asta vrea majoritatea.

Toți visați să emigrați și vă căutați motivul care să vă miște afară din casă, bălind la viața pe care o duc cei care au avut curajul de a-și lua viața în mâini și de a căuta un viitor mai bun pentru copiii lor. Doar că visele vă rămân la nivel erotico-imaginativ, pentru că sunteți lași, vă place balta călduță unde vă scăldați și de unde puteți râgâi mici și patriotis, măcar o dată pe an.

Azi e ziua când vă scoateți toți stegulețele și lăcrimați de mândrie, când vedeți defilarea peticitei armate române, neînzestrată cu nimic, cu avioane vechi de 30 de ani, transportoare blindate care au trăit vremurile când omorau oameni la revoluție și soldați îmbrăcați în uniforme achiziționate pe baza celui mai mic preț, soldați care degeră în frig, ca să puteți voi să vă exaltați patriotismul. Asta în timp ce ați arunca sub un tanc orice copil v-ar sta în calea unei vederi mai bune.

De mâine o veți lua de la capăt, acri și răi, înjurând după puteri, mai parcimonios sau mai direct, căutând vinovații peste tot și în toți ceilalți, numai în cei care sunt vinovați cu adevărat nu.
Adică în voi.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.