O să trec rapid peste ilarul situației în care, brusc, toată românia și-a găsit un idol în persoana unei tipe din Canada care a avut ghinionul de a avea părinți români, dar a luptat cât a putut cu soarta vitregă și, iată, a reușit în viață. O să mă opresc la un singur pasaj dintr-o declarație a ei.

Da? Statul canadian o ajută de când avea 10 și nu ar fi putut ajunge unde este fără ajutorul statului. De aceea premierul Canadei are tot dreptul să se mândrească cu ea, în declarații și apariții. Pentru că statul pe care îl conduce contribuie la pregătirea sportivilor săi.

Ce a făcut statul român pentru Simona Halep, de exemplu? Sau pentru Irina Spârlea?
Nimic. Statul nu subvenționează în niciun fel tenisul. Da, desigur, dă bani la fotbal și are niște grupe de atletism și sporturi de echipă, care altfel nu ar putea apărea în competiții.

Dar, la sporturile individuale, statul român nu ajută nici măcar cu un cap de ață. Să ne amintim că tatăl Simonei și-a amanetat casa, pentru ca fiică-sa să poată participa la turnee și pregătiri. Fără un leu, de la nimeni.

Așa că da, când vă gândiți la româncuța noastră Bianca, să știți că ea este și simte ca un canadian, având absolut toate motivele. Voi doar v-ați săturat de eșecurile Simonei și ați vrea să vă găsiți un idol mai stabil.