Vechiul aparat de cafea al nisipo a decedat, așa că, de azi, am obiectul de mai jos, de la BeanZ Cafe. Și ce cafe… tare, aromată, cum nu se poate mai bună, fix pe sufletul meu.

Da, e cu abonament și se livrează fix la ușă.
Cetin™ Recomandă.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

42 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Dragut este ca primesti si pahar branduit 🙂

  2. #2

    Tu nu erai cu nessul?

  3. #7

    Stai să vezi când apare cineva care-ți explică despre cafeaua proaspăt măcinată, boabe, râșnită cu o râșnită proprie, musai cu anumite cuțite sau lame și făcută la un espressor cu o presiune de anumiți bari etc etc. (de exemplu eu, care după 2 săptămâni pe un anumit forum mi-am luat toate astea – că așa-i când bărbatul de lasă de capul tău prin lume).

    Iar acum le-am lăsat pe toate deoparte: și râșniță și espressor (adică în beci) și mi-am luat un Nespresso cu capsule (teh horror) – fast and furious, copilul dimineața îmi prepară 2 capsule cât întind eu rimelul pe pleoape (exploatăm copilul în familia noastră), o iau în termos și savurez 3 ore …

    • #8

      stai linistita, ca deja pe facebook mi s-a explicat ca in 2 ani imi scoteam banii pe aia cu boabe, plus ca capsulele sunt nocive. e ok, nu e ca si cum am fi de ieri aici…:))))

    • #9

      Am văzut pe fb, dar trebe și aici pe blog. 😀

    • #10

      te rog înlocuiește „măcinată” cu „prăjită” pentru că nu are sens tot ce-am zis :)))

    • #11

      Eu am unul foarte asemanator cu asta: delonghimagazin.ro/cafea/aparate-de-cafea-1/aparate-de-cafea/delonghi-esam2800 . Model ceva mai vechi, dar in mare foarte asemanator. Il am de exact 7 ani. Curatat din cand in cand si decalcificat la 6 luni (cu aproximatie). Luat din Viena, dat pe el 299 euro, cand pe aici era cel putin 400.
      La Constanta am asa ceva : www.tchibo.de/cafissimo-tuttocaffe-p400111505.html?dim1=Ros&x=H4sIAAAAAAAAAAFiAJ3_ETMsDgAAAVs4FeWpABRBRVMvQ0JDL1BLQ1M1UGFkZGluZwCAABAAEAHk-_VkGabh4MKZPX8LvE0AAAAQQkAe_EjRE6tLQPdruHBbOAAU2OP6cN7CVUya97Atr984B-l5pLvXdTyUYgAAAA%3D%3D (bine tot modelul mnai vechi, ca e luat deja de 2 ani). E cu pastile, dar e ok.
      Sincer, cafeaua facuta la “batrinul” DeLonghi e ceva mai buna… Parerea mea.

    • Adevărul aflat de mine de la un barrista e că nu prea contează barii. Și când am băut un expreso (da, știu cum se scrie, prefer așa) cu cafea proaspăt prăjită, râșnită pe loc și expresouită în fața mea m-am strâmbat atât de tare că mi-era teama că îmi bușesc vreun mușchi facial.

    • #13

      idaho, dar orice împătimit de cafea îți va spune că tot ce bem noi, ăștia necunoscători e poșircă, ăla e espresso adevărat. Și nu știu ce să zic, se pare că putem deschide o polemică: eu am citit că barii-s destul de importanți. Acuma ce fac ei exact … nu aș mai ști să-ți spun.

    • #14

      Anatati…pacat de jucariile alea…nu faci un give-away???

    • #15

      Sunt împătimit de cafea si va spun ca tot ce beti voi e o posirca.

      Daca boabele de cafea cazute din copac, era sa scriu capac, nu sunt rumegate de catei mari si musai negri si apoi scoase prin anus si culese din rahat… nu stiti voi…

    • #16

      Nu stiu daca se considera reclama sau nu dar eu când am chef s-o ard levantin iau cafea de la nenea Haig Keskerian, care are o dugheana pe lângă piata 1 mai, intr-un fel de garaj in care nu ti-ai repara nici Dacia dar in care prjeste,macina si da sfaturi despre cafea un nene care face asta de 80 de ani.
      . Dupa un ibric fiert cu asa ceva miroase casa doua ore. a trai tihnit si baiadere.
      Si daca se considera reclama poate-ti faci pomana si publici comentariul. Batranelului nu i-ar strica niste clienti, cat o mai avea de prăjit…

    • #17

      @Habarnam: bai, ateu, ne-ateu, sa-ti dea Dumnezeu sanatate. L-am cautat pe nenea despre care zici pe net si mi-a trezit amintiri…. Magazinul de la Sf. Iosif, despre care vorbeste, il cunosc foarte bine. Copil fiind, stateam la 2 strazi de el. Iar scoala (generala nr.118) era chiar in curtea catedralei. Si acum am in nari mirosul de cafea proaspat prajita acolo. Miros care a dainuit mult timp si dupa ce acolo nu s-a mai prajit cafea…Magazinul ala avea profil de delicatese si asa a ramas mult timp. De pilda, prin ’84 – ’85 acolo gaseai vin Carmel, coniac din ala albanez, rom Havana Club, multe chestii faine. Bine, la vremea aia “nechezolul” era la putere, nu mai prajea nenea cafea acolo… Dar mirosul ramasese. Parca impregnat in pereti.
      De altfel, alt mare cafegiu (Florescu parca – asta are un magazin undeva pe la Pta Rosseti, daca nu ma insel) spunea ca a invatat sa prajeasca cafeaua de la un armean.Nu stiu daca nu chiar de la Haig, sau poate de la tatal lui.
      Eh, amintiri…

  4. #18

    Nimic nu se compară cu mirosul cafelei la ibric, dimineaţa, proaspăt dată-n foc.

    • #19

      Nimic nu se compara nici cu mirosul besinii dimineata, proaspat data-n baie, cand cu o seara inainte ai baut mult vin de tara.

    • #20

      Dar gustul cafelei la ibric e de cacat, ca toata aroma se duce in miros…

    • #21

      @baxt nimic nu se compara cu zgomotul unui espresor pe duca, duminica dimineata la ora 7 :))

    • #22

      Radu, nu stiu, eu doar o miros 🙂

    • #23

      Baxt, eu chiar ziceam (oarecum) serios 🙂 Cafeaua are mai multe substante aromate in ea, cu diverse volatilitati si solubilitati, d-aia cafeaua espresso, in care apa sta/trece repede e mult mai buna, ca extrage doar substantele alea pe care le mirosi cand o faci la ibric. Cafeaua balteste mult in ibric si ceasca, plus fierberea la 100 de grade extrag din cafea arome nasoale.
      Daca am futut chimia alimentara, scuze, sunt inginer de alte chestii.

  5. #24

    Maestre, doar intreb, caci nu cunosc
    cum e treaba asta fata de dolce gusto? 🙂

  6. 400 si ceva de lei… E mai ieftin decât o nevastă.

    • #27

      te duci in vaslui iei 4 bucati
      kids included

    • #28

      La o adica, cu putina imaginatie, poti sa faci si sex cu aparatul asta. Trebuie doar sa ai grija sa nu dea cu abur fierbinte la oua.

    • #29

      Vezi sa nu-ti capsezi putza ca daca e cu capsula are un ac gros penetrant….

  7. #30

    Cea mai bună cafea e ceaiul negru.

    • Aveam niste turci pe santier care beau o cafea pe zi si 50 ceaiuri pe saptamina. Cafeaua era de moft (si o beau linga chestii extrem de dulci), iar ceaiul oricind: “masaj pentru creier”.
      Ce-as bea un ceai din ala rosu adus de un ucenic in paharele de sticla pe o tavita atirnata cu lantisoare de deget…

  8. #32

    Cred ca o stau departe de “This is bliss”, e un pic prea subtil pentru mine…
    imgur.com/a/laaEl

  9. #33

    Gust puternic si amarui

  10. #34

    Satra B.E.A.N.Z.

  11. #35

    Bliss ftw 🙂
    imgur.com/a/UfaGd

  12. #36

    Eu cred ca sunt singura de aici care nu le are cu cafeaua.
    La mine cafeaua e buna daca nu imi batzaie mainile de la ea. Si daca nu e amara de imi face gura punga.

    Am dolce gusto, o sa il dau mai departe, imi bataie mainile de la cafeaua aia. Am incercat toate felurile, chiar si aia cu lapte… tot asa.
    Am facut la Ibric, imi bataie mainile si imi ia inima la galop, desi nu am probleme cu inima si pun doar o lingurita la o cana de 250 de ml.

    Am descoperit ness Amigo la pliculete. E totul zen acum. Si pot sa si dorm seara!! woohoo!! Si pot sa fac si exercitii fizice, ca nu mai am treaba. E bine rau.

    Sa folosesti cu placere noul aparat.

  13. #39

    Se curata usor?

  14. #40

    Aiurea Boss. Au la mine la birtul de la parter cafea cu 1 leu. Nu-mi trebuie abonament, plătesc câte un leu în fiecare zi, ca doar nu-s sărac!

  15. #41

    Cea mai buna cafea pe care o beau in Romania de la espresso e ILLY.nu plicuri. Cafea rasnita si facuta pe loc.