Dacă tot am zis că povestim de viața mea frumoasă, de familia mea frumoasă, de jigodel al meu, iarăși, frumos, astăzi să vă zic ce le-am gătit copiilor, din categoria #tatigătește, eu fiind practic singurul membru al familiei care muncește de acasă, deci are timp și de așa ceva în timpul zilei.

So, le plaquie de poisson, în acest caz, păstrăv, pentru că eu nu mănânc crap, ce ar fi trebuit să fie în loc de păstrăv, deoarece mă înec cu oasele.

Pentru ce e sus, în poză, e nevoie de 6 păstrăvi, 5 cepe roșii medii, o căpățână de usturoi și 4 ardei kapia.
Păstrăvii îi țineți frumos la frigider, presărați cu sare, până vă zic eu. Între timp, tocați ceapa julien, ardei în fâșii lungi (e important), usturoiul mărunțit după preferință, dar nu pisat, pentru că devine agresiv de iute.

Totul se pune într-o tavă, se scaldă în ulei și cu niște sare, să scoată puțin lichid din legume și la cuptor pentru 30 de minute, la 180 de grade (ajută să aveți aragaz cu cuptor electric, cum am eu)

După 30 de minute, scoateți tava, turnați repede 200 ml de cidru rece peste, ca să blocați aromele în legume și puneți peștele între ingrediente. Amestecați cu încă 50 de ml de cidru cam 3-400g de bulion, ca să aibă o consistență întingibilă și turnați-l peste compoziție. Întindeți frumos cu o spatulă, ca să acopere compoziția și dați din nou la cuptor, 60 de minute la 160 de grade.

La final, presărați niște usturoi verde tocat mărunt de-asupra, eventual și niște piper și aveți grijă la siluetă.