andrei-ametcea

Mie îmi plac cei mai mult pe lumea asta deontologii de online în problema copiilor. Cei care țin cele mai interesante prelegeri despre cum se cresc, despre sistemele de recompense, despre cum traumatizezi sufletul plăpând al unui pui de om prin bătaia aplicată, despre cum nu înțelegi că trebuie să îl înțelegi și să relaționezi cu el, nu să îl bați. Desigur, în mintea lor ușor bolnăvioară, se presupune că tu, ca părinte, îți iei copchilul și îl legi de pat, după care îl zdrobești cu o frânghie udă până se pișă pe el. Se știe, cu un vaslui suntem toți datori.

Mă gândeam la asta, citind comentariile de aici, unde nenumărate păsărici care încă nu au văzut cum arată un test de sarcină sau au născut copii doar cu chiureta, știu exact cum să crești copiii, cum să le înțelegi traumele și problemele și cum să eviți violența, acea violență care distruge plăpândul suflet etc. Desigur, încă nu am aflat ce părere are pe subiect specialista numărul 1 în tot ce înseamnă creșterea copiilor, cățeilor sau a broaștelor țestoase, Simona Tache, dar ziua e lungă.

Anyway. Din nefericire pentru mine, nu mi-am legat niciodată copiii de o bancă și să îi bat cu frânghia udă, ca să vă pot da niște opinii temeinice din domeniu.
Norocul meu, și aici mă refer la temperamentul pe care îl posed, a fost că fiica mea este un copil foarte cuminte și bun, care nu face prostii, pur și simplu. Dimpotrivă, ea e cea care mă ceartă în mașină dacă înjur, ea închide un ochi și mă amenință cu degetul întins când fac vreun trolling cu ea, are grijă să nu îmi cumpăr prostii de mâncare etc. Prin urmare, nu am de ce să o cert, nemaivorbind de bătaie sau ceva. Mai îmi scapă câte o înjurătură, dar mă ceartă ea după aia și mi se face jenă.

Partea proastă e că fratele ei e un mic diavol împielițat. Pur și simplu, de când a început să vorbească cât de cât și să înțeleagă lumea din jurul său, face numai drăcii, încontinuu. Este exact opusul surorii sale. Desigur, e haios până la cer și înapoi cu ce face, dar câteodată reușește să mă scoată din sărite major, ba chiar și cu intenție, e total vizibil că trollează și nu are nici cea mai vagă intenție să se oprească. Well, o castană sau un șut în posterior, în general din fuga lui, el plecând râzând să se așeze singur la colț, pentru că a făcut o prostie. Și de la colț vede oricum la desene animate.

Prin urmare, așa îmi dezumanizez eu copiii, cu sânge rece. Dacă aș fi în Norvegia, probabil mi i-ar lua protecția copiilor, doar sunt un părinte violent și autoritar. Din fericire, încă nu am emigrat acolo și probabil nici nu o să o fac, decât doar la vară, să mă duc să văd Șoseaua Nordului, am auzit că e prea frumos.

Serios, și voi vă bateți copiii în halul ăsta, dezumanizându-i și terorizându-le psihicul fragil, care se va dezvolta în niște adulți gata să se mute în Vaslui?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.