Sunt trei mari site-uri de suburi in Ro. Titrari.ro, subs.ro si subtitrari.sofltpedia.com. Astazi voi comenta pe primele doua, desi domnul Mtz de pe softpedia ar merita dedicate cateva pagini, din care 80% sa fie alinturi de gura, fatza, mama, familie, nepoti, nasi si alte nationalitati conlocuitoare.
Ma uit pe forumul la subs.ro. Scandal mare, durere celenterata. Au fost furate subtitrari de la ei si puse pe titrari.ro. Infamie, blasfemie.
Ma duc la titrari.ro pe forum. Allah sa ne apere! Au fost furate suburi de pe titrari.ro si puse pe subs.ro. Durere maxima.
Autorii suburilor isi rup camasutele de pe ei (btw, veveritza_bc, ne-ar interesa o poza cu sanii tai de veveritza, care au alimentat fantezia multor amatori de filme in miez de noapte) cum ca ei nu au fost de acord ca munca lor sa fie pusa si in alte parti, ca ei isi dedica viata site-uli mama, si restul sunt niste nenorociti, fara pic de vlaga in ei.
Am niste subpuncte de comentat:
1. In afara de cativa, mult prea putini, si in general mult mai calmi, nu exista autori de suburi profi, pe nici un site. Faptul ca stii cateva cuvinte in engleza nu te califica pentru a face suburi. Arhaisme, regionalisme, limbaj de cartier, o limba straina inseamna mai mult decat a spune Hello. De asta ajung in suburi traduceri ca “sunt batran de 21 de ani” Mi-o sugi, ca traducere la “you suck”, du-te in sus la “up yours”, si alte perle geniale, care momentan imi scapa. Chiar si multtitratul WebMan a facut o subtitrare la Asterix si Obelix, de m-a luat durerea de inima. In filmul ala, tt hazul e numele eroilor, nume pe care el le-a tradus dupa buna lui placedre, FARA NICI CEA MAI MICA LEGATURA CU ORIGINALUL. Panoramix nu inseamna GETAFIX IN ROMANA, WEBMAN!!!
2. Urletele de jale ale autorilor mi se par scremute la maximum. Atata timp cat ei au expunere pe doua site-uri, deci minim dublu trafic si audienta, nu cred ca vreunul din ei chiar e atat de suparat ca au munca pe mai multe locatii. Avand in vedere ca ei castiga dineros din diferite trebi de gen, iar banul iese doar daca a auzit lumea de tine, sunt convins ca unii dintre ei isi urca suburile singurei pe toate site-urile, si dupa aia urla cu durere in suflet despre furt.
3. Nu mai va bateti cu caramida in piept despre munca voastra filotima. Stiti prea bine ca banul iese, si inca iese frumusel si satiabil. Vrajelile astea tineau in vremea web 1.0, acum cam stim cu totii cu ce se mananca asta.
4. Incercati sa va calmati, ca de pe urma voastra sufera userii, aia de va dau click pe reclamele cu care aveti impuiate site-urile. Nu mai vrem sa vedem suburi distruse de mazgaleli, doar ca au fost facute de niste rivali.

In final, va readuc aminte ca tot geeksi ramenti, indiferent cum v-ati manifesta in spatele butoanelor.
Haide, give piss a chance.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.