Parlamentul a adoptat proiectul de lege privind comparabilitatea comisioanelor și a conturilor de plăți, într-o formă în care românii cu venituri sub circa 2.500 de lei pe lună nu vor mai plăti comisioane pentru cele mai multe operațiuni și servicii bancare legate de conturi. De asemenea, și restul consumatorilor beneficiază de “comisioane rezonabile” sau gratuități atunci când își deschid un cont de bază.

Pare o lege bună, având în vedere haosul în care se scaldă societatea românească, bănci precum Banca Transilvania, BRD sau Raiffeisen comisionând și dacă treci cumva prin fața sediilor lor.

Din păcate, sub oblăduirea mafiotului șef, Mugur Isărescu, băncile nu vor face decât să mărească celelalte comisioane și gata, problema va fi rezolvată. Și știți de ce se permite asta? Pentru că băncile nu au activitate real bancară în românia. Băncile trăiesc din împrumutatul zilnic al statului, pe piața liberă, la dobânzi uriașe. În rest, depozite, creditare pentru populație? Pentru ce, când ai sisteme garantate de stat? Din comisioane se plătesc salariile și redevențele, ca să fie kosher totul

Partea cu adevărat bună va fi că băncile mai sus menționate nu vor mai putea încasa comision de verificare sold, această umilință absolut românească prin care tu, care permiți băncii să se folosească de banii tăi în mod discreționar, plătești o sumă de bani pentru ca sistemele automat de gestiune ale acelor bani să îți arate sumele din cont.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.