Bloggeri.ro s-a nascut ca o initiativa frumoasa, a unor bloggeri. Farmecul e ca nu a fost regizata de vreun mogul internetician roman, se stiu ei, care sa ii distruga orice aroma sexy de nou, si sa ii dea o tenta asa zis profi, profi prin prisma romaneasca. Adica greoi, stupid, incurcat.
Si asa a fost prima editie. Frumoasa, sexy, cu aroma de noviciat. Proaspata. S-au dat si niste premii, mai mult simbolice, dar lumea se dusese acolo sa se cunoasca intre ei si sa se laude “Uite, eu am fost in stare sa scriu asa ceva”.
A venit editia doi. Dupa succesul absolut neasteptat de la prima editie, deja acum au aparut sponsori seriosi. Adica premii serioase, nu catelusi pe USB sau licente de CounterStrike (Nu astea au fost premiile, e doar descriptiv ce spun eu).
Odata cu premiile, a aparut si competitivitatea acerba. Deja se joaca pe laptopuri. Adica, ceva juicy.
Nu e nimic rau in competitivitate. Lucrurile bune ies din contradictiile de idei. Numai ca…in Romania competitivitatea se transforma in injuraturi grosiere si denigrari tembele. Plus bine cunoscutele referiri la mame si organe reproductive.
Ce s-a intamplat? A scris VisUrat un post pentru bloggeri.ro, rugat de buddha. Metode de promovare. Nu e de competenta mea sa ma pronunt daca postul a fost bun sau nu. Problema a aparut in momentul in care MEMBRII JURIULUI au inceput sa isi dea cu parerea, in comentariile de la postul lui visurat, despre calitatea respectivului post. VisUrat, usor inflamabil, ca de obicei, le-a raspuns, si de aici pana la balciul desertaciunilor nu a mai fost nici macar un pas.
Au inceput acuzele, cum ca concursul e trucat si ca se stiu de dinainte castigatorii, ca VisUrat a avut acces la articolele intrate in concurs, ca Buddha vinde locurile castigatoare, etc.
Desigur, retrageri din concurs si din jurizari, adica distractii maxime.
Parerea lui Arhi?
Membrii juriului nu ar fi trebuit sa aibe voie sa comenteze posturile intrate in concurs. E o minima regula de bun simt. Ca sa nu mai vorbim ca nu ar fi trebuit sa se afle care din bloggeri jurizeaza decat dupa data limita a concursului. Astfel, au inceput mesajele pe messenger, mailurile emotionante, apelurile la vechea prietenie, lucruri normale pe la noi.
O alta buba a fost alegerea unei metode de promovare falimentara, dupa parerea mea. Nu pui un blogger care are trafic mult mai mare decat blogger.ro, sau decat marea majoritate a participantilor la blogger.ro, adunati a un loc, sa intre in competitie. Nu este normal. In primul rand experienta sa in ale scrisului e mult mai mare decat a celorlalti. In al doilea rand, succesul sau atrage multe antipatii, care nu dispar nici chiar daca faci parte din juriul concursului. Si cum ai putea sa iti exprimi antipatia respectiva mai bine decat scuipandu-l in ochi intr-o competitie oficiala?
Rezolvarea probemei? Love is the answer. Probabil faza actuala a competitiei este compromisa. Cei intrati deja in competitie in mod sigur vor fi imbolnaviti de teoria conspiratiei. Iar cei ce vor intra de acum incolo se vor imbolnavi la randu-le.
Si realizati ca la finalul competitiei, cel ce va castiga laptopul va fi injurat cu elan de-o blogosfera intreaga.
Asa ca, sfatul meu, pentru editia viitoare ganditi mai bine strategia de concurs.
Pentru ca ce merge la un catelus pe USB nu merge la laptopuri si harduri externe.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.