Am susținut de la început că USR nu poate fi viabil fără o ideologie. Încă de pe vremea când aveau 1000 de membri și, ca să fii admis în USR, aveai nevoie de dosar de cadre, recomandări și analize. 1000 de oameni, sau 100 000, uniți doar de ura împotriva cuiva, nu sunt un partid, ci doar un grup de interese.

Un partid este definit de ideologia sa. UN grup de oameni vine cu un set de idei, dezvoltate ca o doctrina iar ceilalți aderă la această doctrină și își pun munca și experiența în îndeplinirea acelei doctrine, indiferent dacă sunt 100% de acord cu ea sau nu.

Prin urmare, linia directoare a partidului deja trebuie să existe. Deciziile se iau de către lideri, iar membrii le pun în practică. Simplu și util. Societatea votează liniile directoare și de acolo vedem ce iese.

Din păcate, USR a pornit doar ca un grup unit în jurul urii împotriva primăriei capitalei, după care de ura împotriva lui Dragnea. Începuturile USR au fost ca o naștere fără epidurală tocmai pentru că nu exista cineva care să ia decizii și orice bășină care trebuia trasă în public era supusă la vot. Iar votanți erau și sectanți religioși, și nebuni, și oameni normali. Nu a existat o ideologie, nu există nici acum o direcție clară, în care să fie explicitat traseul partidului în viitor și cum vede el românia, economic și politic. Până și în acest moment, baza partidului este Muie Dragnea, să îi dăm jos pe ăștia și după aia mai vedem.

Și s-a văzut, inclusiv la ieșirea acelui Elekeș sau cum îi zice, care era extrem de supărat că oamenii din conducere nu îi mai întreabă toate căcaturile și vin cu deciziile gata luate. Păi ce suntem noi, cum să nu mai decidem la vot de fiecare dată când avem ceva de făcut? Doar liderii noștri sunt acolo ca să avem pe cine da vina, deciziile se iau la vot.

De aici până la demisii și plecări stupizele, gen Nu am mai râs demult, motivația unuia din demisionari, sau tipa de mai sus, care nu se mai regăsește și liniște și etc a fost doar un pas. Un pas mic pentru partid, un pas mare pentru PSD, care a primit, brusc, muniției căăăăcălău.

Până când în USR nu se va modifica statutul și se va scoate mizeria aia cu votul participativ la toate deciziile, până când nu va exista un grup de conducători aleși, care să miște partidul în direcția dorită, nu se va schimba nimic și vom chibița de pe margine chirăielile de mizde ale membrilor care nu se simt manageri.

Și încă ceva.
Trollingul acela cu bannere arată superb, dar e complet idiotic. USR, PLUS, trebuie să targeteze masa de votanți anonimi care nu ies la vot, oamenii care nu sunt în bula asta care oricum votăm USR. Oamenii aceia nu știu despre Starbucks și 5togo, iar mesajele alea imbecile tip meme nu le spun nimic. Fraților, mișcați-vă cururile în teritoriu, mergeți și vorbiți cu oamenii, implicați-vă personal și direct în targetarea directă a oamenilor. Lăsați memeurile dobitocești care vă generează likeuri pe facebook. Cu cei de acolo nu se câștigă alegeri, ci doar campionate de popularitate în bulă.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.