E probabil una din cele mai grele întrebări pe care ţi-o poate adresa cineva. Ce ai alege să vezi, dacă ai fi limitat la o singură alegere? Probabil mulţi ar vrea să afle când şi cum o să moară. Mult mai mulţi ar vrea să ştie ce îi rezervă viitorul copilului sau omului drag de lângă el. Dar oare ai putea evita greşelile pe care le faci deobicei sau pe care le-ai făcut în viaţă?

Toată viaţa unui om este practic alcătuită din greşeli, din opţiuni care trebuiau evitate, de oameni care ar fi trebuit evitaţi şi care îşi pun amprenta asupra ta în modul cel mai grav. Iar faptul că într-un final scapi de ei şi mulţumeşti cerului pentru asta, nu e noroc, e doar urmarea greşelii iniţiale. Şi atunci, începi să îţi pui întrebări, dacă în timpul cât ai persistat în greşeală ai fi putut face ceva mai bun, sau ai fi întâlnit oameni mai buni. E un cerc în care nu cred că ar vrea să se aventureze cineva.

Mă gândeam că eu de exemplu aş fi vrut tare mult să fi ştiut dinainte că liceul meu e un liceu prost şi nu am ce căuta acolo. Sau că Academia de Studii Economice, ca să rămânem în acelaşi domeniu, e o pepinieră de pipiţe analfabete. Sau că armata nu te face mai bărbat, ci te distruge emoţional. Sau că…sau că…
Desigur, aş putea să scriu şi ce mi-aş fi dorit să aflu dinainte şi din punctul de vedere al tinereţii mele emoţionale, spirituale şi carnale, dar fiind eu acum bărbat însurat, cred că mai bine tac, pentru că preşul meu de la uşă nu e deloc confortabil.

Ce aş vrea acum să aflu, dacă aş putea să îmi văd viitorul? Iniţial mă gândeam că aş vrea să aflu data la care stimatul secretar general al Partidului Democrat Liberal, tovarăşul Traian Băsescu, va decide să viziteze veşnicele plaiuri ale vânătoarei. Dar având în vedere că am decis să mă stabilesc în altă ţară, nu mă mai interesează, aşa că aş vrea să aflu ce îmi rezervă soarta acolo, ce oameni o să întânesc, dacă o să reuşesc să mă descurc, dacă familia mea va fi fericită.
Asta aş vrea să aflu.
Din păcate, voi afla doar pe propria mea piele. Sau din fericire.

Iniţial, acest articol trebuia să participe la concursul organizat de cei de la rca-ieftin.ro, concurs cu tema RCA Ieftin nu poate sa vada viitorul. Dar incearca sa il asigure, pentru că subiectul mi s-a părut demenţial şi mă gândeam să îl dezvolt într-un mare articol. Între timp, am ajuns în juriul care se ocupă de concurs, aşa că am luat doar câteva fragmente pe care le-am considerat eu relevante. Nu vreau să vă iau pâinea de la gură, că mă gândesc că e o plajă destul de redusă a dorinţelor şi nevoilor umane. Nu vă hliziţi repede, că mi-ar fi convenit mie un RCA ieftin, dar eu îl plătesc prin firma de leasing. Deh, cum ziceam, alegerile în viaţă.

Premiile la concurs sunt cele de mai jos, iar condiţiile de participare le găsiţi pe blogul concursului.

Premiul 1: LaptopAcer Aspire One 532h-2Db (detalii) sau Set  de 4 anvelope Pirelli Winter Carving (detalii) sau Asigurare Casco 6 luni pentru 1 autoturism

Premiul 2: Un salt cu parasuta (detalii) sauCar kit universal hands free cu ecran şi conexiune prin bluetooth Bury CC 9050 (detalii)  sau Asigurare RCA 12 luni pentru un autoturism

Premiul 3: Kit senzori de parcare negri, cu display LED (detalii)Asigurare RCA 6 luni pentru un autoturism

Si inca 7 Premii de pseudo-consolare: 7 Mp3 player TEAC (detalii)