Cei ce mă cunosc știu că am un fix cu copiii. Nu suport să văd copii chinuiți, bătuți, suferind în vreun fel. Mă uitam pe feeduri aseară și nu reușeam să îmi iau ochii de la fotografiile cu copii mici, mici de tot, duși la manifestație, ca să vadă lumea ce cool sunt eu. Prima manifestație a lui Vasilică. Și comentatorii Bravoooo, foarte tare!

Foarte tare de vacă, mai exact. Dacă ți-ai dus copilul mic în piață, ești un idiot cu patent.
Ce va înțelege acel copil de acolo? Dacă are câțiva ani, nimic. Dacă e și mai mic, de genul bebeluși, așa cum am vazut, chiar absolut nimic.

În schimb, va avea traume pe termen lung din cauza zgomotului infernal, din cauza urletelor, din cauza înjurăturilor, din cauza fumului. Pentru că e o manifestație de protest. Iar tu, hipster jenant, ți-ai dus copilul acolo, noaptea, în frig, cauzându-i traume fix degeaba, fără niciun scop, în afară de a te simți tu bine, să ai tu sufletul calm că ai făcut absolut totul.

Și, pe deasupra, hipster jenant, ai pus viața copilului tău, de câteva luni sau câțiva ani, în pericol.
E o manifestație unde s-a demonstrat deja că au participat ultrași, spărgători profesioniști de aglomerații, s-au aruncat materiale pirotehnice, s-au creat panici și busculade.

Dacă lângă tine ar fi explodat o petardă? Dacă vreun nebun trăgea cu o armă? Dacă lângă tine s-ar fi creat o busculadă și ai fi fost călcat în picioare, împreună cu copilul? Dacă, din fugă, un ultras sau un jandarm îți lovea copilul fix în cap? Chiar atât de inconștienți puteți fi? Credeți că acel copil e un scut în fața unui om decis să facă rău, indiferent de care parte a baricadei este? Credeți că într-o busculadă, i-ar păsa cuiva că vai, eu am un copil la piept, ferește-mă? Nu, nu ai fi ferit, ai fi călcat în picioare, cu tot cu copilul tău.

Desigur, citești asta și zâmbești superior. Ce prost, nu înțelege valorile democrației, cum sacrificăm noi tot. Sacrificați un rahat, ieșiți la o plimbare scurtă, înainte de somn, dați check in pe facebook și plecați acasă, v-ați făcut datoria.

Check in-ul la manifestație e acum ca likeul pe facebook.
Am fost acolo și numărul nostru e o legiune.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.