Unul din motivele pentru care îi disprețuiesc pe religioșii români este răutatea, capacitatea incredibilă de a face rău cu o mână și de a se închina cu alta, în timp ce cu limba curăță locul unde au flegmat cu 5 minute înainte. Și, desigur, delatori, sclavi ai unei educaii comuniste de 50 de ani, cooperativa ochiul și timpanul. Delatori mai ales între ei.

romanii sunt delatori

Am cunoscut, în viață, un singur om, de altă religie decât ortodox și acela era Alioja, pentru cine îl mai ține minte si era diferit. Era ceva de genul martorii lui nuștiucum, dar nu garantez exact, pentru că nu mi-a spus direct, știu doar unde era biserica lui. Omul acela era de o bunătate infinită. Ți-ar fi dat haina de pe el, în ianurie, dacă știa că îți este frig și ai nevoie să te încălzești. Nici măcar o dată nu a adus vorba de religie în vreo discuție, am dedus eu, din exprimare, în momentele în care uita să se controleze. Nici măcar o singură dată nu a încercat să mă convertească spre religie, măcar trecător, așa cum o face, standard, orice ortodox care își duce mâna la gură când aude că ești ateu și cu copii nebotezați. Întotdeauna m-a respectat și mi-a respectat convingerile.

Acum comparați cu băieții ăștia care se reclamă între ei pentru că, în religia lor, li se iartă păcatele copiilor fără ca aceștia să nu mănânce înainte, așa cum știe doamna că a lăsat dumnezeu direct pentru patriarhul Daniel.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.