La începutul stării de urgență, Nelu Tătaru, Raed Arahat și ministrul sănătății de la acea vreme au decis că absolut toți bolnavii cronici să fie scoși din spitale, pentru a se face loc…la nimic, a se face loc la eventualii bolnavi de covid. Oamenii nu au fost primiți în spitale, bolnavii de cancer stăteau la coadă la institutul oncologic să își ia medicația, orice om care se prezenta la consult la spital era dat afară dacă nu venea cu un test covid făcut pe banii lui, nu s-au mai făcut operații de care depindeau vieți sau recuperări de sănătate. Oameni bolnavi de boli cronice au murit pe capete, avem exemple inclusiv în online, părinți decedați din cauza durerii în cur a celor din sistemul sanitar.

După care vine Nelu Tătaru:

Această vară a fost vara în care, ori de teamă, ori din nişte repercusiuni nedorite, aceşti pacienţi cu boli cronice nu au mai consultat medicul specialist sau medicul de familie şi atunci infecţia SARS-COV- 2 nu a făcut decât să îi decompenseze”, a mai afirmat ministrul.

Deci da? Oamenii cu boli cronice nu s-au mai dus la spital pentru că așa au vrut ei. Bolnavii de cancer cu dureri, scoși de la tratament paleativ, au plecat acasă de bună voie și nu s-au mai întors pentru că erau niște repercusiuni nedorite.

Oare ce merită Nelu Tătaru ca răsplată?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.