Traian Vuia inventează avionul aeropurtat, mai greu decât aerul. Frații Wright îl fac la cotitură și își asumă ei marea invenție. Vuia moare un obscur inginer în București.

Petrache Poenaru inventează Condeiul portăreț fără sfârșit, alimentându-se însuși cu cerneală. Cei de la Parker îi fură invenția, îi pun peniță de aur și Petrache al nostru sfârșește ca nume de stație de metrou.

Justin Capră inventează primul aparat personal de zbor, un rucsac zburător. Nu poate breveta invenția, iar americanii o fură și o construiesc. Justin se întreabă și acum dacă a fost animal sau poziție.

Dacul liber Oinarus Costobocus inventează jocul ce îi poartă numele, numit oină, cu varianta cu bețe, numită țui. Din păcate, acum 1000 de ani încă nu exista sistemul de patente internaționale, prin urmare americanii fură și această invenție, transformând-o în actualul baseball.

ROM au decis că e momentul să punem piciorul în prag și să cerem să ne fie recunoscute invențiile. Prin urmare, americanii să recunoască public că oina este un sport românesc și, la fiecare meci de baseball să se cânte imnul României, în semn de respect.

SEMNEAZĂ ȘI TU PETIȚIA!

Până la succesul petiției, ROM a preluat o invenție franțuzească, biscuiții și au adaptat-o, inventând biscuiții românești cu gust de ROM.
Păi nu?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.