Artiştii din 14 formaţii, de la cei mai tineri- de la 14 ani, la cei consacraţi – la 70 de ani, au decis să concerteze pe gratis, cu gândul că timişorenii vor fi bucuroşi să plătească 50 de lei pe bilet, pentru un gest nobil. Banii urmau să ajungă la două spitale afectate de furtuna din 17 septembrie (Clinica de Cardiologie şi Clinica de Boli Infecţioase „Victor Babeş”). Socoteala organizatorilor nu s-a potrivit cu realitatea. Aşa se face că, la concertul maraton de duminică, Piaţa Libertăţii a fost mai mult goală. Trupe precum Phoenix, Cargo, Pro Musica, Survolaj, Implant Pentru Refuz au cântat pentru câteva sute de persoane, pentru câteva sute de plătitori. Dar şi pentru destui de numeroşi spectatori aflaţi după gardurile care au înconjurat piaţa, care au avut parte de un concert pe gratis. În tot acest timp, barurile şi cafenelele din centru erau pline.

Citeste mai mult: adev.ro/oxjoc0

Bine, mie, în primul rând, mi se pare incredibil că niște oameni atât de superiori precum timișorenii nu s-au înghesuit să plătească bani pentru a ajuta pe cineva. Cu siguranță cei ce ascultau concertul, pe gratis, de la mese, erau niște venetici, nu timișorenii adevărați, născuți și crescuți acolo.

În al doilea rând, cu toată stima pentru cei ce au fost oamenii care formau aceste formații moarte, dar care nu știu că au murit, precum Phoenix, adică lanțul de la chei al lui Covaci, dar ei sunt singurii care sunt de vină pentru această stare de fapt.

Când specialiștii în domeniu trăgeau un semnal de alarmă, că nu mai există concerte pe bani ale formațiilor și cântăreților românești și toți participă la spălările de bani ale primăriilor, concertând la acele manifestări gratuite din piețe, artiștii noștri motivau că asta e, trebuie să mănânce și gura lor o pâine, să nu mai fim invidioși că ei sunt chemați și alții nu.

Acum, trageți ponoasele, băieți. V-ați învățat publicul că concertele din piețe sunt gratuite, adică muzica voastră este gratuită, adică voi sunteți pe gratis. Și nimeni nu dă bani ca să vă asculte. De ce să o facă, când pot aștepta câteva săptămâni/luni, până la proximele zile ale orașului Cotârgași, unde se vor manifesta Phoenix, Cargo, Pro Musica, Survolaj, Implant Pentru Refuz în formulă completă, gratuit. Logic, nu?

Țăndărei, vă iubim!

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.