Pornind de la articolul Bogdanei de la google, aş avea de spus vreo 2 chestii, nu legate neapărat de Bogdana, dar pe-acolo.
Pe multe situri vezi acest disclaimer `Opiniile mele nu sunt ale companiei unde activez`.

Sunt de acord. Când opiniile tale se referă la transferul lui Rădoi la Al Hilal. Sau dacă comentezi cu patos termorezonanţa nucleară. Sau orice altceva ce nu e legat de jobul tău.

Dar atunci când ai o funcţie importantă într-o companie de telefonie să zicem, opinia ta despre telefonul HTC Cra Cra Bla nu are cum să fie opinia ta personală, ce nu angajează compania unde lucrezi. Pentru că opinia ta se bazează în mod neechivoc pe experienţa ta în domeniu şi în cadrul companiei respective, nu eşti nea Tase din Ferentari, care testează un telefon.

La fel şi atunci când lucrezi la Cosmote, Romtelecom sau RDS. Opiniile tale despre online nu pot fi despărţite atât de simplu de politica pe care o promovează compania unde eşti angajat.

Aşa că, dacă atunci când erai un simplu planner, puteai să afirmi cu mâna pe inimă că opiniile tale diferă de cele ale domnului Enoiu (ca ale noastre tuturor, dealtfel), acum dragă B, opiniile tale automat vor fi citite prin prisma companiei ce te pregăteşte, antrenează şi lansează. De aia zic, vezi că azi nu a mers search-ul, poate dai şi tu mai departe la cineva, că nu se mai poate.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

18 comentarii Adaugă comentariu

  1. “baga” romani in managementul unei firme cu ltd in coada si o sa miroasa a mici si bere.

    p.s. mie imi place berea :))

  2. #2

    Bai frate nu mai pot cu Bogdana Butnar asta. Nu e saptamana sa n-o vad pomenita aici sau la zoso, ce plm ??

    • … şi măcar dacă ar fi o bunăciune.

    • #4

      @Rboy sa intelegem ca u esti un sexsimbol sau ceva de genu?

    • Nu. Deloc. Doar sunt critic.

    • #6

      stai sa inteleg la ce esti critic:la cum arata sau la ce are sub capota?Mie mi se pare ok din toate punctele de vedere:este desteapta,are un job care oricine ar visa(chiar si arhi),arata ok(cum a inzestrato natura) si nu mi se pare aroganta ca arhi

    • ia intra pe cancan. acolo sigur nu e.

  3. #8

    Disclaimer-ul respectiv nu zice „cât scriu articolul ăsta o să mă prefac că nu lucrez la compania X”. Zice doar că informația nu este oficială (ie: trimisă spre publicare de conducerea companiei).

  4. Trebuie sa recunosti ca e foarte stresant sa stii ca-ti sunt luate drept oficiale toate declaratiile legate de o lume pe care o cunosteai dinainte, faceai afirmatii legate de ea si pana acum si dintr-o zi, brusc totul legat de cei care te platesc. Cred ca Bogdana se simte cumva ca si cand si-ar fi vandut sufletul si nu-i corect.

    • avea zoso un articol cu Leonardo Dicaprio in care era cu o sapca in cap si se ferea sa nu fie vazut, iar intrebarea era ceva de genul Celebritate sau Viata personala, nu mai tin minte exact.

      nu poti sa vrei sa fii printesa si sa faci ce te doare capul si asa mai departe.
      esti la google, ai grija ce declari. noroc ca nu s-a angajat la Apple.

  5. @Nina – de aici vorba aia: “corporatiile iti cumpara sufletul”. Asta e, si-a asumat un risc. Sunt avantaje: bani multi, companie mare, da extraordinar de bine la CV, dar sunt si dezavantaje….e normal sa fie asa.

    In momentul in care a semnat contractul, automat a fost de acord si cu dezavantajele directe sau indirecte pe care acel loc de munca le aduce.

  6. Cat timp esti un simplu trepadus in companie, parerile tale sunt proprii si chiar nu implica angajatorul. Cand insa ai un job ca cel al d-soarei Butnar, e altceva. Parerea mea.

  7. Da chiar ca incepe sa puta prea mult Bogdana in sus si in jos si sincer nu e vre-un Eistein al Onlinului rromanes si sincer incerc sa inteleg CE A REALIZAT de o arde asa pe genu EXPERT …

    Iar disclaimer ala mi se pare penibil 🙂 nu am vazut asa ceva la nimeni in afara …

  8. #14

    La cite cuvinte si expresii englezesti foloseste am impresia ca nu o duce prea mult capul. Iar dupa ce am citit despre interviul “corectat” de citeva ori din Wall-street imi dau seama ca nu gresesc.
    Eu dupa 11 ani de trait intre vorbitori de lb engleza nu pocesc limba romana ca Bogdana din Romania.

  9. eu vad lucrurile putin altfel, asa cum zice si Dorian. Daca esti purtator de cuvant sau manager sau sef de nu-s ce departament al institutiei, corporatiei etc unde cu onor activezi atunci se poate sa fie asa. Dar daca esti un informatician, economist, montator de telefoane bla, bla, bla atunci opiniile mele sunt ale mele. De exemplu opiniile mele nu prea sunt cu cele ale “corporatiei”in care activez…. doar ca nu le dau pe blog

    • #16

      marius »

      De exemplu opiniile mele nu prea sunt cu cele ale “corporatiei”in care activez…. doar ca nu le dau pe blog

      exact

  10. ehe mai e cale lunga pana cand lumea o sa inteleaga ca contractul de munca iti aduce mai multe obligatii decat crezi. Eu unul am stipulat in contract, pe langa clasica clauza de confidentialitate, clauza de noncompetivitate (timp de 3 ani dupa demisia mea de la companie nu am voie sa ma angajez intr-o alta companie in directa competitie) si o clauza care se numeste moral behaviour, care stipuleaza ca orice actiune sau opinie publicata de mine in orice fel de media (site-uri de socializare, blog, samd) nu poate afecta sau sa fie in opozitie cu opiniile sau actiunile companiei. Pentru fiecare clauza aditionala semnata in contract, sunt remunerat corespunzator, dar si daca banii nu ar fi la mijloc, tot ar trebui sa respect aceste reguli. Nu mi se pare nimic ne la locul lui prin a respecta aceste regului, si pana la urma urmei, la job esti ca un mercenar, esti inchiriat de o companie sa prestezi un serviciu, si conceptia ca, esti inchiriat doar alea 8 ore este total gresita.

  11. Disclaimer sau nu, preferabil ar fi sa nu amesteci job-ul cu blogul. La un blogger “vestit” am mai vazut recent o mentiune despre HR-itza lor inapta. E ok, glumim, dar cineva din companie vede la un moment dat si se pun niste intrebari.