Basescu a castigat referendumul. Asta e extrem de clar. Desi au modificat regulile in timpul jocului, tocmai ca sa i-o traga, tot a castigat, deci are sustinere populara majoritara..

Ce inseamna asta? Ca minunata si inexistenta noastra clasa politica este nelegitima acolo unde se afla. Nu incerc sa spun ca de fapt PD-ul ar trebui sa fie la putere, ca majoritate parlamentara. Dimpotriva. PD este un partid de doi lei, care a stat tot timpul la remorca lui Traian Basescu, cel care l-a adus la putere prin charisma proprie, in nici un caz prin meritele unui Boc sau Vidieanu.

Dar, exact asa cum ma asteptam, nimeni nu vorbeste de demisii sau altceva de genul acesta. E atat de minunat sa fii roman! Poti sa zambesti superior si fin, epicurean si plezirist, si sa treci mai departe ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic. Parlamentul nu demisioneaza, pentru ca are suportul poporului. Guvernul nu demisioneaza, pentru ca nu fuge de responsabilitati, si ei au fost pusi acolo de popor.

De ce nu demisioneaza ei? Pentru ca marea majoritate a parlamentarilor stiu ca la noi alegeri, nu si-ar mai ocupa scaunele caldute, care le aduc atatea beneficii. Si atunci, e mai frumos sa stea cu capul infipt in nisip/beton, sa se faca ca nu au auzit nimic, si sa mearga mai departe.
Guvernul nu demisioneaza pentru ca veniturile APIA (Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile) se bazeaza in special pe prezenta lui Tariceanu, presedintele acestei asociatii, la guvernare. Nu degeaba le-a crescut cifra de afaceri cu 900% fata de anul trecut, nu? Taxa auto sa traiasca, si Tariceanu sa fie prim ministru cat mai mult timp.

Si atunci, ne batem joc in continuare de popor, ne ascundem dupa legi fabricate de noi pentru noi, numai la putere sa stam. Exact asa cum spune si Ancutza, ar fi normal acum sa fie alegeri anticipate, sa se constituie o noua majoritate parlamentara, care in mod sigur va fi a PD-ului, ca sa putem sti si noi pe cine injuram. Pentru ca acum nici macar sa injuram nu mai avem pe cine. De ce? Pentru ca nimeni nu detine puterea. Toti o detin doar prin conjuncturi de moment, coalitii monstruoase si legaturi de afaceri. SI desigur, nimeni nu isi asuma vina esecurilor in guvernare.

VREM ANTICIPATE DOMNILOR! SA VA PUTEM INJURA MAI CU SPOR!

[tags]politica, anticipate, alegeri, basescu[/tags]

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. oricum poti sa ii injuri si fara anticipate

    0