Dintotdeauna am citit cartile cu spioni cu sufletul la gura. Haralamb Zinca, Rodica Ojog Brasoveanu, Cosma Brasoveanu sunt doar cateva din numele mari, in acceptiunea mea, pe care le-am rasfoit din scoarta in scoarta, sorbindu-le slovele. L-am citit pana si pe Pavel Corut, care in principiu e considerat maculatura.
Asa ca, ia ghiciti, care ar fi fost prima mea optiune pentru o cariera, in adolescenta?
N-ati ghicit, ca e cosmonaut. A doua este cea de spion.
Vremurile au facut sa vina revolutia, sa fiu ocupat sa fac un liceu detestat, sa fug de la facultati, sa fac armata. Si uite-asa, mi-am pierdut sansa de a fi spion.
Acum 10 minute, bananaind pe net, dau in browser www.sri.ro
Surpriza maxima, se deschide.
Si ce imi sare in ochi? Pagina de angajari, frate!!
Ce iti trebuie sa te angajezi la şpioni?

– sa fie dispuşi sa-şi îndeplineasca activitatea în orice zona a teritoriului naţional, potrivit intereselor şi nevoilor instituţiei;

– sa accepte verificarile de securitate prevazute în H.G. nr. 585/2002 pentru determinarea eventualelor elemente de incompatibilitate privind accesul la informaţii secrete de stat;

Si ce e mai important este partea asta:
Viitorul angajat al Serviciului Român de Informaţii urmeaza sa-şi dea acordul scris privind interzicerea pe perioada activitaţii a unor drepturi şi libertaţi, în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare şi va completa un angajament de loialitate faţa de instituţie.

Acum stau sa ma intreb, merita sa ma angajez intr-un loc unde mi se retrag drepturile civile?
Pai ce, asa am drepturi civile? Am pe naiba.
Daca imi da bonuri de masa, ma bag.
Mai e cineva interesat?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.