moldova james petit

Alăturarea României de exemplu, ca o cale de a intra în UE sau pentru orice alt motiv, nu este o alegere practică și nu este o alegere care va face lucrurile mai bune aici în Moldova. Moldova nu este România, Moldova își are propria sa istorie și propriile sale provocări, printre care este faptul că Moldova este o țară multietnică cu oameni care vorbesc limbi diferite.

Zice ambasadorul american în Moldova. Adică râdem, glumim, dar nu părăsim incinta, pentru că noi nu v-am Vândut la Yalta acum 70 de ani că să ștergeți voi totul cu buretele. România nu este moldova, chiar dacă fraierul ăla cu Basarabia E România o scrie pe toate gardurile, curbele și podurile.

Sincer, nu sunt exagerat de naționalist și de revanșard. Înțeleg, undeva în mine, filonul istoric, realizez că am fost actorii unui viol în această zonă și am fost trădați de toată lumea, așa cum, și noi, la rândul nostru, am trădat pe toată lumea, dar înțeleg în același timp că politica de colonizare forțată practicată de ruși a fost dusă la bun sfârșit și că acolo nu mai sunt demult majoritar români, ci ruși aduși de prin toate tomberoanele asiei și siberiei.

Da, nu mă dau în vânt după ideea de unire cu Moldova. Pe lângă faptul că realizez că astfel ne-am trezi cu 2 fronturi rusești în curte, Transnistri și Găgăuzia, coloana a 5 a prin care Rusia își asigură netulburată dominația aici, practic de-abia în acel moment am fi în război direct cu rușii, care dețin Transnistria și practic, Găgăuzia, mai e și că moldovenilor, în majoritatea lor covârșitoare, li se rupe de noi, ei doresc mai mult să ppoată accede la piața liberă a UE, la locuri de muncă sau de furat, cu pașaport legal.

Dar în același timp se încrâncenează carnea pe mine de nervi când realizez că cei ce ne-au distrus ca stat acum 70 de ani își permit să dea lecții și să ne explice cum suntem noi 2 state diferite ce trebuie să își urmeze neabătut calea democrației și stabilității. Pentru că un stat mare în zonă nu convine nimănui, e mult mai greu de controlat, nu? Facem ca în Jugoslavia, îi rupem în bucăți și, din putere regională, îi face destinație turistică.

Dacă mai aveați vreodată dubii despre ce aliați avem și cum vor reacționa ei atunci când rusia va considera că e timpul să ne transforme într-o destinație sigură pentru turiștii ei, cred că e timpul să vă treziți. Declarațiile acelui idiot nu sunt ale lui, el este ambasador și urmează linia trasată de la Washington.

Treziți-va, suntem singuri.
Sunt curios ce părere are Klaus Iohannis despre problemă și în ce fel o urmărește.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.