Pentru prima dată, am instalat un nou sistem de operare pe iMac, pe banii lui Subiectiv. Şi e foarte interesant cum toată lumea zice de Steve Jobs că îi mulge de bani pe retarzi, ei butonând de pe un windows.

Care sunt cele 3 mari diferente dintre OSX Lion şi Windows?
Preţul noului sistem de operare OSX Lion în appstore – 24 USD
Preţul celui mai ieftin windows 7 pe price.ro – 433 lei. Cam 100 Euro, more or less.

Cum se instalează?
OSX Lion dai un click pe fisierul descarcat, astepti 20 de minute şi e instalat.
Windows…you know the drill.

Drivere
iMac – nu te interesează, sistemul de operare e făcut pentru el, ştie tot ce are în interior, merge uns. Am uitat ce e aia driver şi cum se instalează.
Windows – probabil pentru un nou sistem de operare nu vor exista drivere, producătorii vor scoate drivere după capul lor, nu neapărat şi bune, te vei chinui ceva timp, după care vei abandona.

Acum spuneţi-mi cine pe cine mulge de bani. A, iMacul e mai scump. Am dat pe el 5000 de lei. 4GB RAM, 3.2 Ghz proc, 500 HDD. Acum spuneţi-mi voi cât e un sistem împreună cu un monitor OLED de 21″ de foarte bună calitate (nu, Vortex nu înseamnă calitate), după care calculaţi dacă nu merită diferenţa de relaxare.

A se reţine că nu sunt fan apple, mă enervează mizerii gen am descoperit facetime sau uraaa, am adus îmbunătăţirea de a putea redimensiona o fereastră din orice colţ vrei sau aia cu natural movement la maus. Dar trebuie să recunosc că dacă mi s-ar strica iMacul, o perioadă nu aş mai avea calculator, pentru că aş sta să strâng bani pentru un alt iMac.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.