Ultima oară, când am fost cu fiul la alergolog, a decis că are alergie la alternaria. Nu, nu are ce tratament să îi dea, dacă ies eu din țară, să caut în farmacii tratament pentru alternaria. Exact așa, tratament pentru alternaria. Ce denumire are alternaria în altă limbă? Nu știu, dar sigur vă descurcați.

De fiecare dată când mergeam eu la alergolog, scenariul era acelasi. Făceam programare, intram, discutam, expuneam problema. Da da, să vă dau să faceți niște teste. Făcut teste, 500 de lei mai târziu, altă programare la jumătate de preț, de data asta, citim analizele, da da, aerius sau claritine. Eu, desigur, nu sunt bune, le iau ca pe semințe, nu îmi folosesc. Folosiți și Olinth, vă ajută.

Efectiv am niște ani de când refuz să văd vreun alergolog, pentru că știu că alergologia a devenit o specializare care dă rețete de Aerius și Claritine. Vă zic serios, eu am descoperit singurel că alergia mea reacționează la levocetirizina din xyzal, într-un an în care nu mai suportam să mai trăiesc de la mâncărimi de ochi și strănut și am luat mai multe antialergice la rând din farmacii. Pentru că alergologul insista să dau înainte cu Claritine. Nu știu care e comisionul lor din oferit Claritine și Aerius, dar eu refuzam să primesc rețetă cu ele, ca să nu fie el plătit la număr de rețete.

Ideea e că am început să le înțeleg pe gospodinele alea care iau sfaturi medicale de pe net, cu titlul Fetelor, medicul mi-a recomandat să îi dau bebelușului medicamentul X, voi ce părere aveți? Am fost cu fetița cea mică la vreo 20 de consulturi și analize alergologice și nu exagerez. Am făcut analize și de 4000 de lei bucata. Ca să primim numai sfaturi tâmpite și medicamente absolut inutile, până când o doamnă medic de la Gomoiu ne-a spus să încercăm să nu îi mai dăm fructe crude, e posibil să aibă o problemă în a le digera. Și aia a fost.

Am scris acum ceva timp că a început iar poleniada și strănut și tâmpenii. Cineva de aici mi-a zis de Montelukast, altcineva de un spray nazal numit Dymista. M-am dus și le-am luat. Ce să vezi. Efectiv nu mai am nimic. Absolut nimic. La nivelul la care ieri am uitat să iau pastilele, spre deosebire de restul dimineților, când mă duceam cu ochii împăienjeniți și mucii până la brâu ca să îmi iau alinarea. Bine, pe după masă am început să simt senzații și mi-am adus aminte.

Una peste alta, avem un sistem medical la pământ, cu medici care au absolvit plătind șpăgi grase sau dând bijboacă sefilor și lucrurile nu par a fi deloc spre mai bine.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.